Danas smo bili na radiju

download

Svrha današnje emisije je bila objasniti građanima razloge i način izlaska na ove izbore, zajedno Korčulanska liga, HSS i HSLS. Osnovni cilj nam je bio napraviti kompetentan tim od ljudi koji imaju životnog, poslovnog i političkog iskustva, što je najvažnije, koji svojim radom i rezultatima to i dokazuju. Formiranje liste i kandidatura za gradonačelnika uvjetovani su zakonom i statutima stranaka.

Korčulanska liga je za svoju formu djelovanja odabrala udrugu građana pa nije niti mogla biti navedena u službenom nazivu koalicije, zato možda nekome izgleda čudno – Vjeran Filippi nositelj liste HSS i HSLS! Zašto ne? Odlučili smo se za najbolje bez obzira na formu. Odlučili smo zajedno ponuditi Korčuli opciju političkog centra kako bi izbjegli potpunu polarizaciju biračkog tijela u Korčuli, što smatramo društveno štetnim.

Pripadnost strankama i sudjelovanjem u koalicijama u Županiji, povezani smo s većim strankama, što nam čini vrata prema županijskim i državnim institucijama otvorenim, ali smo svjesni da će izlazak Korčule iz ekonomske stagnacije ovisiti samo o nama i našim sposobnostima. Činjenica je da je otok Korčula od samog stvaranja Hrvatske države jedini od hrvatskih otoka imao stalno prisutnu tkz. “vertikalu vlasti” s brojnim političarima na državnim funkcijama. Isto tako je činjenica da je naš otok danas, 20 godina od osamostaljenja Hrvatske, najnerazvijeniji veći hrvatski otok. Ta kontradiktornost dokazuje našu tvrdnju; naša sudbina je u našim rukama. Nije niti u Zagrebu niti u Bruxellesu.

U kampanji se obraćamo svima, ne samo svojim članovima i simpatizerima. Naš program se ne temelji na prebrojavanju svojih birača po familijama, potezanju za rukav i nagovaranju. Poštujemo tuđi stav kakav god bio te želimo otvoriti otvorenu i konstruktivnu raspravu o bilo kojoj temi važnoj za naš Grad. Do sada smo razgovarali s brojnim sumještanima, obrtnicima te poduzetnicima. Zaključili smo: Građani su na našoj strani. Umorili su se od postojećeg i žele novi, drukčiji, nadasve odgovorniji način vođenja Grada.

Web blog: www.vjeranfilippi.com

Pošalji dalje:

4 komentara “Danas smo bili na radiju

 1. Boduluca (Uredi)

  Jeste li pod politicko iskustvo koje je potrebno a koje vi imate mislili na NESPOSOBNOST, SEBICNIST, POHLEPU, GRAMZIVOST, LAGANJE, MULJANJE, OBEĆAVANJE, UVLACENJE, ULIZIVANJE, TRGOVANJE I UNISTAVANJE ????
  Slazem se s vama, najspodobniji ste za pobjednike ovih izbora, sve te karakteristike imate u neogranicenim kolicinama !!!!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. rusulica (Uredi)

  ma koja odvlaznost, ma koje usijanje. iskle vise vadu ove nabulece. ma mladi udru u hrust a di su hi ovi udrili, bog zna.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. prevara (Uredi)

  Danas san čuo da se kandidat HDZ javno hvali kako je on samo tu da bi osigurao izbornu pobjedu Vjeranu. Isto tako se govori kako HDZ “ispod sota” svojim članovima daje naputke da glasaju za Vjerana i da je Kapelina loš kandidat.
  Ako je ovo sve istina onda je ovo prvorazredna izborna prevara.
  Bilo bi dobro da se odgovorni izjasne o ovim naklapanjima plokate.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Žarko Žaknić (Uredi)

   vrlo je očito sljedeće a što je spomenuto i u članku
   u našoj županiji i lokalno gradovima kad sve proučiš shvatiš da je tu niz koalicija koje su neprirodne i jedini interes je fotelja i vlast, a svi koaliraju sa svima tako da će se u našoj županiji stvoriti prva opće prisutna koalicija SDP i HDZ po istom principu kako je i navedeno u članku o “suradnji” među strankama preko drugih stranaka. Ja neznam što drugi misle ali po mom dubokom uvjerenju mislim da je dosta stvari dogovoreno po principu ti mene pomozi tu ja ću tebi tamo i slično, jer kako će inaće neki članovi zastupati drugačije interese i programe na razini nekog grada a onda na skupštini županije suprotno jer su tamo u navodno “suprotnom” bloku, ali onda sam ja neprincipjelan i držim moralne govore jer napustim takve stranke i “korporacije” ?

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.