Opet poplava u Prolazu tri sulara

vatrogasciZbog kiše koja je sinoć obilno pala u veoma kratkom vremenu opet je došlo do poplave u Prolazu tri sulara u Korčuli i materijalne štete u trgovini i ugostiteljskom objektu u vlasništvu Marinka Pažina.

Materijalna šteta na robi u Pažinovoj trgovini-suvenirnici je oko 40 tisuća kuna, a u fast foodu “Curioso” vlasnika Mika Brdakića 12 tisuća kuna.

Materijalne štete ima i u prostoru gdje se vrši otkup zlata/srebra.

Voda koja se sliva sa Svete Justine, Buculina i Pelavi mira, uz vodu sa odvoda krova Doma kulture Liburna jednostavno ne može proći uskim odvodom koji se nalazi u ulici, a koji je nakon sušnijih dana obično začepljen smećem, lišćem itd…

O ovom problemu prvi put smo pisali 2005. godine i mnogo puta je vlasnicima trgovina i ugostiteljskih objekata obećavano konačno rješenje problema ali na žalost, već desetljećima sve ostaje samo na obećanjima.

Naravno, gradske vlasti ne zaboravljaju naplatiti sve komunalije i zakupljene javne površine, dok za štetu koja nastaje nitko ne mari.

T. Andrijić

Na zidu je vidljvo koliki je bio nivo poplave

Na zidu je vidljvo koliki je bio nivo poplave

IMG_3882

Poplavljena trgovina

Jedini odvod, nedovoljnog kapaciteta često je zbog nebrige začepljen a nalazi se ispod nivoa mora.

Jedini odvod, nedovoljnog kapaciteta često je zbog nebrige začepljen a nalazi se ispod nivoa mora.

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Opet poplava u Prolazu tri sulara

  1. Žarko Žaknić (Uredi)

    pa normalno da će se ovo događati, kad su važniji monumentalna zdanja i “ostavština po kojoj će me se pamtiti” nego osnovna infrastruktura

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.