Kandidati koalicije SDP-HNS-HSU uspješno se predstavili u Pupnatu i Žrnovu

pupnat-skup1

U nedjelju je u Domu kulture u Pupnatu, a kasnije i u Žrnovu, održano javno predstavljanje kandidata s liste SDP-HNS-HSU za funkcije u Gradu Korčuli i županiji. U tome je ozračju prošlo predstavljanje Franca Steneka i dr. Lovra Krstulovića, kandidata za gradonačelnika i zamjenika, te Zorana Čumbelića Čanga, nositelja liste za Gradsko vijeće. Na skupu je predočen izborni program Mirka Duhovića, kandidata za župana, kao i kandidacijska lista SDP-HSS-HNS za županijsku skupštinu.

Građani Pupnata su s punim zanimanjem i razumijevanjem pratili izlaganja, a nakon toga tražili objašnjenja za najvažnije probleme svoga mjesta. Kandidat za gradonačelnika Franc Stenek, dipl. ing. el., iznio je programski plan Sve za Korčulu za naredne četiri godine, a posebnim osvrtom na promjenu uloge mjesnih odbora u budućem ustrojsvu rada gradske uprave.

Iskazana je posebna zainteresiranost i zabrinutost za sudbinu hotelskog poduzeća  i mogućnost dobivanja zaostalih plaća. Raspravljalo se o modelu zbrinjavanja otpada i uvođenju selektivnog prikupljanja smeća iz domaćinstava. Ukazana je potreba da se više pozornosti posveti održavanju prirodnih plaža  i da se pri tom povremeno angažiraju ronioci za čišćenje podmorja u uvalama.

Lovro Krstulović, dr. dent. med., osvrnuo se na trenutno stanje u HTP Korčuli, tvrtki uz koju je egzistencijalo vezan veliki broj mještana Pupnata te je uz obrazloženje dosada poduzetih aktivnosti od strane svih sudionika u procesu rješavanja gradskog gospodarskog pitanja br. 1, najavio konačno rješenje ovog višegodišnjeg problema.

Nositelj liste za Gradsko vijeće Zoran Čumbelić, dipl. ing. stroj., detaljno je objasnio sve ono što se u proteklom periodu realiziralo, s posebnim naglaskom na obećanja dana u predizbornoj kampanji 2011. godine, koja su, mada mnogi politički akteri u Gradu to vjerojatno ne žele vidjeti, a niti priznati – većinom i ostvarena.

Kandidat na listi za županijsku skupštinu i saborski zastupnik Mladen Marelić predstavio je kandidata za župana, Mirka Duhovića, i naglasio važnost da otok Korčula po prvi put ima ”svoga“ župana.

Nakon izlaganja, naši su kandidati strpljivo i konkretno odgovarali na postavljena pitanja Pupnaćana, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu, odazivu i razumijevanju.

Skup je završio obostranim zadovoljstvom: kandidati su bili zadovoljni jer su imali pažljivu i aktivnu publiku, a Pupnaćani su bili zadovoljni uvjeravanjima da postoji ogromna volja za rješavanje istaknutih pitanja. Ove su večeri stranačke boje bile manje važne od interesa mjesta i mještana.

zrnovo-skup1Koalicija SDP-HNS-HSU uspješno na predstavljanju u Žrnovu

U nedjelju navečer je u Domu kulture u Žrnovu također održan predizborni skup liste SDP-HNS-HSU. Ove stranke na izborima 19. svibnja nastupaju zajedno na listi br 3 za gradonačelnika i listi br. 6 za Gradsko vijeće Grada Korčule.

Čumbelić je predstavio sve kandidate liste br. 6 na kojoj se nalaze i dvije dame iz Žrnova; Marija Šegedin i Stela Batistić. U svom nadahnutom govoru Čango je dao jezgrovit pregled projekata koje je u svom mandatu pripremila realizirala SDP-ova izvršna vlast Duhović-Stenek. Predočio je činjenice i egzaktne pokazatelje kojima je vrlo uvjerljivo demantirao i opovrgao tvrdnje naših političkih oponenata kako u prethodnom razdoblju ništa nismo uradili.

Naglasio je važnost donošenja Izmjena i dopuna prostornog plana Grada Korčule, čime je otvorena mogućnost za provedbu važnih gradskih projekata koji će doprinijeti jačanju gospodarstva.

Okupljeni članovi i simpatizeri zdušno su podržali predloženu koalicijsku listu. Pohvalili se što su se na njoj našli novi ljudi, te što se na listi od ukupno 15 kandidata uglavnom nalaze kandidati sa fakultetskom naobrazbom, a zastupljene su i žene, umirovljenici i branitelji.

zrnovo-skup2Naročitu pažnju prisutnih privuklo je obraćanje dr. Lovre Krstulovića, kandidata za zamjenika gradonačelnika Grada Korčule. Krstulović je iscrpno objasnio tijek događanja i aktivnosti koje su poduzimane i još uvijek se poduzimaju za spašavanje hotelskog poduzeća od stečaja i likvidacije. Osvrnuo se i na problematiku osiguranja rada službe hitne pomoći u Korčuli, podsjetivši da smo krajem 2011. godine ovu službu praktično izgubili. Zahvaljujući upornim i argumentiranim zahtjevima od strane Grada Ministarstvo zdravlja je odobrilo da se u našem gradu formira služba sa pet timova T1, čime su osigurani uvjeti za vrhunsku hitnu pomoć.

Krstulović je obećao da će se kao zamjenik gradonačelnika zalagati za donošenje i provođenje odluka i aktivnosti u funkciji poboljšanja uvjeta života i rada svih naših građana.

Franc Stenek, kandidat za gradonačelnika, je u uvodnom dijelu svog izlaganja ocijenio da sadašnje stanje u Gradu Korčuli stabilno, te da  unatoč recesiji i padu gospodarskih aktivnosti Grad uspijeva podmirivati svoje obveze. Uspješno je završena izgradnja natkrivenog bazena, za par mjeseci bit će pušten u rad garažno-poslovni prostor u Potoku, započinje izgradnja novog opskrbnog centra na Dominču. Zahvaljujući tome otvorit će se stotinjak novih radnih mjesta što je jedan od glavnih ciljeva provedbe ovih projekata.

Stenek je iznio temeljne postavke koalicijskog izbornog programa Sve za Korčulu s uvjerenjem da će njegovom provedbom Grad Korčula i svi njegovi žitelji ostvariti bolje uvjete za život i rad.

Stenek je predložio novi sustav financiranja rada gradskih kotara i mjesnih odbora čime će se osigurati neposrednija uključenost građana u rješavanje problema u njihovom neposrednom okruženju. Prijedlog je naišao na bezrezervnu podršku okupljenih građana.

Ovaj skup je potvrdio vjeru birača u kandidate koalicije SDP-HNS-HSU i program koji oni zastupaju. Ovo je bila i svojevrsna najava pobjede liste br. 6 nositelja Zorana Čumbelića iliste br. 3  Franca Steneka i dr. Lovre Krstulovića u Gradu Korčuli.

Večer je završila druženjem u dvorištu Doma kulture u Žrnovu.

SDP Korčula 

Pošalji dalje:

6 komentara “Kandidati koalicije SDP-HNS-HSU uspješno se predstavili u Pupnatu i Žrnovu

 1. Žarko Žaknić (Uredi)

  kako ovi iz HSS uspiju stič na sva predstavljanja prvo s SDP-om podupiru Duhovića pa izađu van na 10 minuta da bi se predstavio Stenek a oni ispred zgrade podupiru Vjerana pa se opet vrate svi zajedno na zakusku na kraju ili se prvo predstavi lista za korčulu a oni ćame u kutu, pa lista za županiju gdje oni upadaju kao gosti pa opet lista za gradsko vijeće čije predstavljanje oni nesmiju slušat ni komentirat pa opet kandidata za župana kojeg oni podupiru i opet dobiju mikrofon, nema što neka zanimljiva karavana

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. badija (Uredi)

   Alooo Žarko i ti bi vodi grad a neznaš ni jednu običnu rečenicu napisat???
   Malo Hrvatskog pravopisa u rukice pa mozda i naučiš da se mogu koristiti mala slova,velika slova,zarezi,upitnici itd!!
   Jer ipak kao jedan uspiješni privatnik i jako aktivni političar(manje više što često minjaš partiju)nebi smi sebi dozvolit da biračim pokažeš ovoliku dozu nepismenosti.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Žarko Žaknić (Uredi)

    uspiješni = uspješni
    nebi smi = nebi smio
    jeb… mene je školavao školski sustav koji ste vi uneredili podobnima a ne sposobnima, pa sam i ja takav – nepismen, jer se za pozitivnu ocjenu trebalo ići na repeticije ili padaš ispit, u svijetu podobnih i onih koji sami zarađaju za svoj život ja sam izabrao ovo drugo i napustio faks i dan danas sam ponosan na tu odluku jer kad vidim gdje su nas doveli svi ti visokoobrazovani partijaši (mahom prepisanih doktorata) ponosim se svojom diplomom opće gimnazije Vela luka jer zbog politike nisam smio tj nebi mi dali da maturiram U Korčuli jer sam dolazio iz politički nepodobne obitelji , i ne tražite da pišem imena

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. pupnacanin (Uredi)

  svaka čast gospodinu Mirku i Mladenu, što od danas, 13.5. iz gradskog proračuna nećete plaćati vašeg “najstručnijeg” i “najsposobnijeg” SDP-ovca Borisa Šuvka

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. lumpar (Uredi)

  žarko,evo neču se ni ja potpisat.ti neznaš sto bi sam sasobom,pa si naša ode ludit glavu svima.ostavi se čoravog posla,i onako neče niko glasat za tebe.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.