HDZ i HSP AS jučer u Domu kulture u Čari

922755_4563384373269_2035593425_nU nedjelju, 12.svibnja 2013. godine Hrvatska Demokratska Zajednica i Hrvatske Stranke Prava dr. Ante Starčević grada Korčule, održala je predizborni skup te okupila mnoštvo u Domu Kulture u Čari. Predstavljeni su kandidati za Župana i zamjenika Župana Dubrovačko neretvanske županije, lista za Županijsku skupštinu,  nositeljica liste za Gradsko vijeće Grada Korčule, te kandidati za Zamjenika gradonačelnika i Gradonačelnika Grada Korčule.

Nakon uvodnog pozdrava voditeljice, prisutni su imali priliku čuti kandidate za predstojeće izbore koji su iznijeli svoje ciljeve i vizije pred brojnim gostima koji su napunili Dom kulture i svojim dolaskom uveličali održani skup.

Potpredsjednik gradskog odbora Hrvatske Demokratske Zajednice Silvano Kapor obratio se okupljenima pozdravnim govorom u kojemu je istaknuo važnost predstojećih izbora koji poseban naglasak imaju na PROMJENE.

Budući da su upravo promjene jedan od glavnih i neizostavnih aduta za izbore, njih se dotaknuo i predsjednik gradskog vijeća Hrvatske Stranke Prava Dr.Ante Starčevića,  Marinko Pažin, jasno ističući brojna obećanja koja su otočanima servirana već dugi niz godina, a koja nikada nisu ni pokušana realizirati.

923016_4563339652151_650222254_nNajbolji primjer među mnoštvom tih neispunjenih obećanja je bila upravo derutna građevina Doma za kulturu u Čari gdje se skup održao, a koja unatoč svojem lošem stanju privukla iznenađujuć broj gostiju.

Nositeljica liste za Gradsko vijeće Korčule, Ivona Kapor  je na dojmljiv način opisala loše stanje u kojemu se Korčula već 12 godina nalazi, a sadašnja vlast ne pokazuje nikakve znakove da bi krenulo na bolje. Štoviše, upravo zbog sadašnje vlasti je Korčula „mrtav grad“ i kako kažu kandidati za nadolazeće izbore, vrijeme je da se tome stane na kraj.

Kandidat za Zamjenika Gradonačelnika Kapetan Ivo Silić u svojem je kratkom ali nadahnutom govoru posebno istaknuo kako se iz proračuna grada, Čari ili Pupnatu dodijeli c.c.a 10 000 kn, a da Grad samo na prostoru „Liburne“ godišnje gubi stotine tisuća kuna.

Kandidat za Gradonačelnika Vinko Kapelina u svojem je govoru istaknuo  kako se  nada prolasku u prvi krug, upravo iz razloga što dosadašnja vlast nije učinila ništa pozitivno.

Nositelj liste kandidata za županijsku skupštinu, saborski zastupnik i predsjednik županijskog odbora Hrvatske Demokratske Zajednice, Branko Bačić predstavio je svoju listu i program, izrazito ističući projekte za koje su se izborili, i one za koje se tek treba izboriti.

Kandidat za Župana Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Davorko Obuljen također su se dotakli raznih tema, a posebno nesposobnosti Vlade i nadi da će se to ali i mnoge druge stvari napokon promijeniti.

Iako lokacija na kojem se skup održao nije u najboljem stanju, ni vlaga na zidovima ni dotrajali  parket nisu spriječili vesele goste da zapjevaju i zaplešu uz duo „Sol“ i provesele se s kandidatima za nadolazeće izbore.

To je ipak najbolji dokaz da je volja najvažnija.

S.Ž.

Pošalji dalje:

8 komentara “HDZ i HSP AS jučer u Domu kulture u Čari

 1. Celebrity (Uredi)

  Smiješan skup, velika većina se odazvala za besplatno pečenje i piće, svaka čast, drugi put i ja dolazim se najesti, ali svakako iza govora dotičnih ljudi. A kada budu izbori svakako ću birati druge ljude. Do neki dan neki nisu ni komunicirali, a sada su na listama kao da ih mi ne znamo, prije 24 godine, gospodinu što se češka po glavi lijepo je stajao crveni karanfil u džepu sakoa.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Royal (Uredi)

  I što su to ti mudraci pametno rekli osim što napadaju sve druge oko sebe. Kako će oni to riješiti probleme. Ćime su se oni to do sada pokazali. Što ne napišu svoje biografije (danas popularno rečeno CV) pa da vidimo tko su i što su to oni u životu učinili i čime se dokazali da bi vidio barem ikakvu naznaku da bi mogli nešto napraviti, da iza njih stoji barem ikakvo pozitivno iskustvo.

  **************************

  Tko voli nek izvoli, ali barem ja niti iz jednog jedinog članka nisam uspio vidit šta ta ekipa uopće nudi….. Osim ……ma bolj ei ne govorit više…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. ajmemeni (Uredi)

  A ja san ču da jedan iz ove liste po svetiantonja govori da triba glasa za Vjerana…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. go - go (Uredi)

  bio sam na skupu jucer i malo sam zbunjen sa cinjenicom koju sam cuo. Molio bi da mi se objasni kako sdp zajedno s partnerima ima 6 clanova i mogu vodit grad odnosno gradsko vijece, a vas je 9 članova?Zar nemate vecinu u vijecu ?Kako je doslo do toga da je sdp-ov kandidat predsjednik gradskog vijeca kad je to komodno mogao biti vas kandidat ? Ovime priznajete da su ipak bolji i sposobniji ?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Jaoooo (Uredi)

   A moj go – go, neznan koji ti dil ni jasan?! Sdp-e i Hns imaju 6 vjećnia, a Vjeran i Vice su cili mandat bili u koaliciji s njima… Tako da je to isto ….. samo drugo pakovanje! Eto sad valjda znaš kako je je Lovre predsjednik vijeća. Ako ta politička trgovina znači bit sposobniji i bolji onda ti svaka čast!!!

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Jaoooo (Uredi)

    Ali su mali partizani aktivni u ocjenjivanju komentara…. Neka, neka….

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. tomi (Uredi)

  ….nisam mogao a da ne komentiram ….svi samo napadate a nitko se nije osvrno na to koliko godina Korčula tone….da li se vi koji dajete ovako ” zlobne komentare ” pitate šta ste napravili za boljitak Korčule…( svaka čast ako jeste i slobodno navedite čime ste pridonjeli za boljitak )….zar tolike godine nisu dovoljne da se vidi kako je nešto loše….da li uistinu želite da Korčula i dalje vene u rukama onih koji se nisu dokazali….ili je možda ipak bolje pružiti ruku i dati priliku nekome tko ima viziju, želju, snagu da vas vodi u bolje sutra…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.