Koalicija SDP-HNS-HSU u Knežama i Račišću s pobjedničkim zanosom

Kandidat koalicije SDP-HNS-HSU za gradonačelnika Grada Korčule, Franc Stenek, i njegov zamjenik, dr. Lovro Krstulović, zajedno s nositeljem liste za Gradsko vijeće, Zoranom Čumbelićem Čangom te kandidatima s koalicijske liste, u ponedjeljak su posjetili i održali predizborne skupove u Knežama i Račišću.

Kandidati koalicije naišli su na srdačan doček, pažljive domaćine, aktivne sudionike u raspravi o aktualnim događanjima i problemima u naša dva najzapadnija priobalna naselja. Teme koje su dominirale skupom u Knežama dotakle su se “konačnog” unošenja trase nove županijske ceste Korčula-Račišće u prostorne planove naše Županije i Grada Korčule, zatim projekta izgradnje pročistača i kolektora otpadnih voda (izrazito naglašenog problema u ove dvije prekrasne vale), kao i tematike autobusne povezanosti i sigurnosti prometa na postojećoj cesti za Račišće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa skupu u Račišću, uz vrlo aktivno sudjelovanje mještana, obrazložen je i aktualni trenutak i pozicija svih projekata koji su trenutno u realizaciji te onih koji su realizirani u skladu s predizbornim obećanjima SDP-ove koalicije na izborima 2011. godine.

Franc Stenek okupljenim je mještanima predočio planove intezivnije suradnje na razini mjesnih odbora te je još jednom istaknuo kako će se, prema SDP-ovom izbornom planu Sve za Korčulu, sredstva za rad MO-a značajno uvećati. Govorio je i o važnosti očuvanja postojećih radnih mjesta na svim razinama, još jednom izrazivši svoje žaljenje zbog stečaja Mediteranske plovidbe nakon 60 godina postojanja. U ozračju nadolazećih izbora, mještani Račišća trebaju se upitati koja je realna poveznica većine kandidata za gradonačelnika na konkurentskim listama s nesretnim završetkom kompanije koja je nekoć predstavljala ponos ovog pomorskog mjesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr. Lovro Krstulović istaknuo je dosadašnju odličnu suradnju između njega i Steneka, objasnivši kako je zapravo vrlo lako donio odluku da se prihvati ove kandidature. Mještanima je rekao kako će na ovoj funkciji raditi kao zamjenik-volonter te im je i objasnio na koji to način misli ostvariti. Pohvalio je kandidate na listi te je zatražio podršku mještana za ljude koji su se davno odlučili za ostanak u Korčuli, odmah poslije završetka studija, a njihove obitelji i poslovni rezultati koje su ostvarili jamče da imamo najkvalitetniju listu na ovim izborima.

Nositelj liste Zoran Čumbelić pohvalio je, kako je slikovito rekao, “petlju” koju je imao SDP sa svojim partnerima, ali i sam dr. Krstulović u prošlom sazivu, objasnivši prisutnima kakve su sve administrativne i provedbene poteškoće “krasile” Lovrova dva mandata na mjestu predsjednika Gradskog vijeća. S preko 40 održanih sjednica, SDP sa svojim koalicijskim partnerima, iako nije imao većinu u vijeću, preuzeo je potpunu odgovornost za funkcioniranje GV-a, i time uspješno dao iznimnu podršku izvršnoj vlasti za provedbu niza važnih i dugoročno razvojnih projekata za Grad Korčulu.

“Naše ponašanje, želja za dijalogom i argumentima, prevladavali su radom GV-a, prevladavat će našom kampanjom, a prevladavat će i u radu budućeg saziva GV-a. Zbog toga sam se, još jednom to i vama naglašavam, na ovoj listi okružio ljudima koji su u domeni svojih specifičnih, profesionalnih zanimanja, višestruko bolji stručnjaci od mene” – izjavio je Čumbelić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASkup je završen emotivnim nastupom dr. Nenada Rkmana, kandidata na listi koalicije, koji je sjajno opisao po čemu je Grad Korčula kao sredina ipak različita i bolja od mnogih gradova u okruženju. Podsjetio je na iznimne napore za očuvanje HTP Korčula, značaj tih radnih mjesta, kao i na značaj novih radnih mjesta koja će se vrlo skoro otvoriti u dva trgovačko-poslovna centra.

“Korčula je uvijek bila mjesto tolerancije, ali i mjesto koje je objektivno razlučivalo činjenice, a prava istina je da ovaj Grad ima veliku perspektivu, razvija se i ne nazaduje niti stoji na mjestu, kako to neki žele pokazati. Izađite na izbore, podržite ove ljude, vjerujte im, oni rade i radili su za dobrobit svih nas, podržite Franca i Lovru, podržite Zorana, podržite SDP-ovu koaliciju, na isti način kako ih mi sa liste podržavamo” – uz veliki pljesak zaključio je dr. Rkman.

SDP Korčula

Pošalji dalje: