HDZ i HSP AS u Knežama i Žrnovu

549137_4578396428561_57992870_nKoalicijski partneri HDZ i HSP AS grada Korčule danas su proveli ugodno poslijepodne u Konobi “Stane” s mještanima Kneža. Na terasi s predivnim pogledom na najljepši Pelješki kanal, opušteno su razgovarali o nadolazećoj turističkoj sezoni, razmišljajući što se pozitivno može napraviti za Kneže i Korčulu po tom pitanju.

Budući da je turistička sezona u Korčuli već počela, spomenuli su i radove na cestama koji se, “sasvim slučajno”,  provode pred izbore te na taj nacin gostima prikazuju Grad, koji je inače najljepši turistički biser, u negativnom svjetlu. Uz pozitivne planove za bolju budućnost našeg otoka, pozdravili su se s domaćinom poželjevši mu kvalitetnu i radnu sezonu.

Kandidati za Gradsko vijeće s nositeljicom liste, te kandidat za zamjenika Gradonačelnika i Gradonačelnika Grada Korčule predstavili su se i u Domu kulture u Žrnovu.

Između raznih gorućih tema kojih su se kandidati dotakli, najviše bure podigao je dojmljiv govor Vinka Kapeline– kandidata za Gradonačelnika, koji je izričito naglasio što nikada NE BI dopustio bude li izabran na predstojećim izborima.
Prema informacijama koje je čuo na sučeljavanju kandidata za Gradonačelnika na radiju, trebalo bi se izgraditi reciklažno dvorište 200 metara od škole u Žrnovu. Dodao je kako nikada ne bi dozvolio da se smeće odlaže u naseljenom mjestu  jer da za njega ima dovoljno mjesta na nenaseljenim područjima daleko od ljudi, a posebno od djece.

U svojem se govoru osvrnuo i na planove drugih izbornih kandidata. Nadovezujući se na to, istaknuo je kako Osnovna škola “Ante Curać Pinjac”, koja ima dugu i uspješnu tradiciju mora ostati gdje je i sada – u Žrnovu. U ne tako dalekoj prošlosti stranka HSLS, koja podržava tzv. nezavisnog kandidata za Gradonačelnika, ujedno nositelja njihove koalicijske liste za Gradsko Vijeće, zalagala se baš za tu ideju.

Posebnu pažnju okupljenih dobio je i Marinko Pažin, koji se osvrnuo na davno obećane projekte, koji se unatoč osiguranim sredstvima nikada nisu realizirali. Tako je spomenuo i da je u Žrnovu prodana presa koja je donijela 400 000 kuna, a niti jedna kuna nije utrošena na uređenje žrnovske prometnice prema gradu Korčuli, na proširenje mjesnog groblja ili osvjetljenje crkve.
Spomenuo je i problem prolaza Tri sulara u Korčuli, koji već deset godina čeka bolje dane koji nikako da osvanu.

Nakon održanog skupa, okupljeni su nastavili druženje uz skroman domjenak i veselu atmosferu.
Ovim putem pozivamo sve kandidate i članove izbornih kampanja da nam se pridruže na Trgu Pobjede (Spomenik) u ponedjeljak, 20.svibnja u 10:00 sati, da skinemo plakate i materijale lijepljene u svrhu nadolazećih izbora.

S.Ž.

Pošalji dalje:

5 komentara “HDZ i HSP AS u Knežama i Žrnovu

 1. leptir (Uredi)

  Kaže,Marinko Pažin, “Spomenuo je i problem prolaza Tri sulara u Korčuli, koji već deset godina čeka bolje dane koji nikako da osvanu”. A dali bi ih spomenuo da mu je kafić digod drugo????
  Pametnome dosta…….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Celebrity (Uredi)

   Svaka čast, bio sam prisutan jednom u lokalu dotičnog gospodina Pažina, pa sam vidio koliko je ljubazan, još treba puno učiti o komunikaciji i kulturi ponašanja, da bi mogao bilo koga predstavljati.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. kukuriku (Uredi)

    moram uskočit , iako sam ljevičar i dotični to jako dobro zna baš uvijek je u svom lokalu pristojan i normalan, sad neznam dali on u sebi beštima ali doista nemam zamjerku na njegovo gostoprimstvo i usluge osoblja . Ipak to je moj dojam mozda prema drugima ostavlja suprotan ,neznam !!!!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.