Priopćenje udruge “Korčulanski Grozd“

LOGO - Korculanski grozd - Za Facebook (1)Naša udruga  je osnovana radi boljitka cjelokupnog stanovništva Korčule.

Da bismo mogli sprovoditi zamišljeni program udruge koji se u glavnim crtama najviše oslanja na mogućnost stvaranja radnih mjesta za mlade ljude, odlučili smo izaći sa nezavisnom listom udruge Grozda čiji je nositelj Dr. Davor Jurišić.

Mnogo je toga rečeno ali Vam želimo prenijeti neka naša razmišljanja o tome što treba promijeniti u Korčuli i kako stvoriti u kratko vrijeme barem za ovu sezonu dvadesetak sezonskih radnih mjesta za nezaposlene mlade.

Grad Korčula može dati na upravljanje gradsku plažu Banje sezonu po sezonu, nekolicini mladih koji bi mogli iznajmljivati ležaljke, prodavati piće i od toga bi mogli ostvariti prihod.

Prošle godine je terasa restorana Liburna bila izdana nama nepoznatim ljudima koji su napravili ruglo od terase pod imenom rakijarnica.Ako su oni mogli zaraditi naši mladi ništa nisu manje sposobni od njih.

Plakat-JURISICSkoro svako mjesto na Jadranu organizira takozvane ribarske ili zabavne večeri na otvorenom uz ponudu gradela, pića i drugih prehranbenih proizvoda na oduševljenje turista, samo naše gradske vlasti nikad nisu imale sluha iako je bilo prijedloga za organiziranje nečega takvoga i u našem gradu.

Sve te aktivnosti se mogu legalno raditi preko zadruge mladih ili preko zadruga čije je osnivanje vrlo jednostavno s obavezno minimalno tri člana sa ulogom od 100 kn po članu.

Zadruga ne mora biti u sustavu PDV-a do iznosa od 85.000 kn

Zadruga može raditi i određeno vrijeme a ostatak godine biti u mirovanju i ne imati nikakve troškove dok je u stanju mirovanja.

Može se nabrojiti još mogućnosti za samozapošljavanje mladih pod uvjetom da gradske vlasti pokažu dovoljno sluha i pomognu ne financijski nego samo dobrom voljom.

To su u ovom trenutku jedine brze mogućnosti bar za sezonsko zapošljavanje mladih a naša udruga će im sa zadovoljstvom pomoći u organizaciji svih tih aktivnosti uz stručnu i pravnu pomoć.

Plakat-GROZDZa daljnji period postoji jako puno mogućnosti ali za to je potrebna priprema i o tome možemo i želimo iznositi poslije sezone .

Velika nam je zamjerka Gradu to što su se bazirali na izdavanju javnih prostora bez ikakvih kriterija, jedino sa ciljem što veće zarade u gradskoj kasi.

Samo jedan od mnogobrojnih primjera je „Kapunera“ ispred terase Liburne a i kičasti štekat na ulazu u knjižnicu i kino salu.

Jedanput se mora dati na znanje gradskim vlastima da su oni produžena ruka građana i njihov servis a ne sami sebi svrsishodni.

Zabavni i kulturni život u Korčuli je potpuno zamro i ispada da se za građane  život svodi na to „use, nase i podase“ a to je vrlo žalosno.

Kao dokaz da se mnogo toga može napraviti kad postoji razumijevanje vlasti je udruga mladih u Orebiću koja je preporodila Orebić u svakom smislu.

Oni su imali sreću da su općinske vlasti a i žitelji Orebića imali sluha za njihove aktivnosti, što u nas nije bio slučaj.

Udruga Korčulanski Grozd 

Pošalji dalje:

5 komentara “Priopćenje udruge “Korčulanski Grozd“

 1. Antony (Uredi)

  Pozdravljam vasu ideju i Korculanski Grozd. Do kraja ste originalni. Vas narod mora nagradit. Nastavite samo tako dalje i rezultata nece manjkat.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Lola (Uredi)

  Ma zašto niste predložili Gradonačelnika. Pratila san Vašu kampanju s osobitim zadovoljstvom. Oduševljena sam sa Vama. Bravo Dr. Jurišić. Bravo Korčulanski Grozd!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Keka (Uredi)

  I stvarno kad pogledas, ni ih bilo ni cut a sve su rekli. Ima nesto u njima moramo ovi Grozd provat!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.