Drugi natjecateljski dan na Korzici

apl_mmm

Drugi  natjecateljski dan na Korzici

AJACCIO – Završen je i drugi dan natjecanja na Svjetskim otočkim igrama. Još u petak  trajati će natjecanja mladih sportaša  u deset sportova, a u tri su kao što se zna učešće su uzeli i korčulanski sportaši. Jučer smo pratili natjecanje  sa plivačicama i plivačima Korčule, u bazenu školskog sportskog kompleksa Paskal Rosini u središtu Ajaccija. Mali 25 metarski bazen , rekli smo već ,samo po četiri natjecatelja istovremeno se mogu natjecati, uz ručno mjerenje. Nastupili su naravno i svi naši ..

  

Najprije plasmani od prethodnog 1.dana naših naših koje smo naknadno dobii …

50 slob  ž Tina Kapor  11. ,  Antonela Skokandić  12,

50 slob m Mate Batinović  11., Tomo Denoble 15.

100 prsno ž  Tihana Slavić  9

100 prsno m   Lovro Petković  8. , Niko Gugić 9.

200 slob  ž Sanja Klisura 10., Antonela Skokandić  11.

200 slob m  Tomo Denoble 12., Lovre Petković  13

Štafeta  400 x 100 slobodno  ž 6 mjesto.

Drugi dan natjecanja 

50 prsno ž Tihana Slavić 9., Tina Kapor 10.

50.prsno m  Tomislav Denoble  8., Niko Gugić   10

50.slobodno ž Tina Kapor   11.,   Antonela Skokandić  12.

50.slobodno m  Mate Batinović  10., Tomislav Denoble 12.

100 delfin  ž   Antonela Skokandić  10. ,

100 delfin m  Niko Gugić  8. , Lovro Petković   9.

200 leđa  ž  Sanja Klisura 10.

200 leđa m Mate Batinović   9.

200 prsno  Tihana Slavić  7.

Muška Štafeta  4 x 100 slobodno 5. Mjesto

U ukupnom poretku Korčula je za sada  na 6.mjeso, ispred Malte , Elbe i Korzike. Uvjerljivo vode plivači i plivačice Sicilije i Sardinije koju su pobrali i najveći broj pojedinačnih odličja.

Plivačka natjecanja završavaju se u petak ujutro .

U četvrtak su nastupile i tri naše atletičarkeJelena i Ema Šeparović tračale su disciplinu 200 m i to polufinalne utrke. Nažalost niti jedna nije  uspjela ostvariti i plasman u finale. U svojim skupinama obje su stigle kao  šeste.U disciplini skok u dalj nastupila je naša Nikolina Cetinić koja je ostvarila  i zauzela 5.mjesto.

 U ukopnom poretku atletike Korčula je za sada šesta.  u petak ujutro zadnji nastup ima naš Tomislav Nadilo, prošlogodišnji osvajač srebrne medalje u skoku u vis. Bilo bi lijepo kada bi naš Tomo uspio opet osvojiti medalju. …Držimo mu fige…

Tenisači su drugog dan bili iznimno zaposleni , Borna i Filip Mažurana odigrali su dvije utakmice. Na teniskim terenima Courts du Casone u neposrednoj blizini pećina u kojima se skrivao Napoleon ( Grotte Napoleon) gdje je 2007,g, inače bilo zatvaranje Igara, naši su ‘mušketiri ‘ostvarili jednu pobjedu i upisali jedan poraz. Odlična Igra naših nakon koje je trener Stjepan Ipša bio jako zadovoljan i čista pobjeda protiv v Elbe od 3:0..Nažalost kasnije je uslijedio umor i pad,  posljedica kojeg je i identičan poraz od engleskog otoka Wight. ..

Dakle petak je zadnji dan natjecanja, većina sportova okončati će svoja natjecanja tijekom jutra , tako vjerojatno i svi korčulanski sportaši . Navečer nas ovdje na otvorenom u Hotelu  Club Marina Viva u Porticiju očekuje tradicionalna Ceremonija zatvaranja  Igara uz dodjele pehara , proglašenje pobjednika i  otok a koji će preuzeti zastavu COJI –a kao slijedeći organizator Igara. Kako sada stvari stoje Svjetske otočke igre 2014.g. održati će se na talijanskom otoku Elbi, čiji predstavnici tvrde da će pokušati vratiti razinu Igara – organizacijsku i brojem otoka i sportaša  sudionika od prije nekoliko godina…

Živi bili pa vidjeli…

 Tekst i foto: Nenad Kosović

Pošalji dalje: