Veronsko srebro klapi Kumpanija

Velolučka mješovita pjevačka klapa FD „Kumpanija“ na 21. međunarodnom festivalu pjevačkih zborova i klapa u Veroni osvojila je drugo mjesto i srebreni pokal. Na festivalu je uz domaćine sudjelovalo 25 zborova i klapa iz Brazila, Irske, Engleske, SAD, Slovenije, Finske te ostalih država. Srebreno odličje osvojili su pod stručnim vodstvom Janesa Vlašića, istaknutog glazbenog i klapskog voditelja.

Ocjenjivački žiri ove godine vidno je podigao kriterij ocjenjivanja te je tako velolučka klapa od mogućih 100 bodova za svoj nastup dobila 90 bodova. Prije nekoliko godina za ovaj broj bodova dobivalo se zlatno odličje. Nekoliko zborova ostalo je bez nagrade, pa je uspjeh Velolučana time još veći. Klapa je održala i samostalni koncert u crkvi St. Nazaro koji je bio izuzetno posjećen i uspješan- kazao nam voditelj Vlašić.

Domaćini su bili zbor Coro Negritela i  Coro Ei Batisti.Oduševljeni nastupom Velolučana , pozvali su ih da na jesen održe  nekoliko koncerata u Veroni. Zahvalili su domaćinu na pozivu, ali im nisu mogli čvrsto obećati da će doći.

No, turistička sezona uskoro počinje, poziva ima dosta i vidjet ćemo dali ćemo poći ponovo u Veronu – dodao je gospodin Janes. M.C.

Pošalji dalje: