Još nagrada za likovne radove u OŠ Petra Kanavelića

2013062853Početkom travnja učenici nižih razreda osnovnih škola RH dobili su zanimljiv poziv za sudjelovanje u likovnom nagradnom natječaju “More je živo – edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora”. Natječaj je organiziran od strane Prirodoslovno – matematičkog fakulteta , Biološki odsjek iz Zagreba uz podršku Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta, te tvrtke JGL (Jadran-Galenski laboratorij ) iz Rijeke koja je omogućila vrijedne nagrade pojedincima i time pokazala da brine o očuvanju i zaštiti Jadranskog mora.

Natječaju se odazvalo 35 osnovnih škola širom lijepe naše i pristiglo je 600 likovnih radova.Ovih je dana u O Š Petra Kanavelića iz Korčule stigla radosna vijest . Zrinka Stipanović učenica 4a razreda nagrađena je za svoj rad postigavši 3. MJESTO. Kako ona i njen mentor nastavnik likovne kulture Abel Brčić nisi prisustvovali svečanosti dodjele, nagrada poklon -paket tvrtke JGL iz Rijeke biti će uručen poštom.

Ovim se natječajom završava ovogodišnja vrlo uspješna aktivnost učenika i njihovog mentora u natječajima likovne kulture.

U natječajima na kojima su sudjelovali u svakom su imali zapaženi uspjeh, postigavši 3. prva mjesta, (Andrej Farac 7.raz., Skupni rad učenika 4. a, Marija Magdalena Radić 6. raz.) 1.drugo mjesto (Mate Bilić 6.raz.) 2. treća mjesta (Mara Risteski 8.raz.i Zrinka Stipanović 4.a) i 1. pohvalu za orginalnost i kreativnost (Lea Milina 5.raz.).4. pohvale na Županijskom LIK-u ( Lana Jungher 8.raz. Andrea Brčić 8.raz Matea Alduk 8.raz i Ivana Vrdoljak 7.raz. Ukupno 11 nagrada – pohvala na 6 natječaja.

A.B

Pošalji dalje: