Online izbori za gradonačelnika

Samo na iKorcula.NET-u online izbori prije izbora! Klikom na sliku kandidata za kojeg ćete glasovati u nedjelju 2. lipnja, glasujete odmah na našim online izborima!

Vjerujemo kako će i ovaj način izbora biti zanimljiv i zabavan posjetiteljima portala.

glasovanje

Dodatak – 31.5.2013. – 19:42 – Glasovanje je zaustavljeno jer su višestruka glasovanja putem resetiranih mobilnih telefona krenula žestoko što nećemo dozvoliti.

Od utorka 28.5. do danas registrirali smo 1188 glasova, a obrisali oko 200 “nevažećih”, najviše naravno danas prije zatvaranja ovog “online” birališta.

U nedjelju nakon 19 sati na ovom portalu očekujte prve neslužbene rezultate stvarnih izbora za gradonačelnika Grada Korčule.

Pošalji dalje:

19 komentara “Online izbori za gradonačelnika

 1. dnodna (Uredi)

  Bez obzira na to ko će pobijedtit u nedjelju, sigurno je jedino da će jedna nezasluženo pobijedit, a drugi zasluženo izgubit. Obojica su zaslužila izgubit.
  Ja se pridružujem onoj skupini birača koji bojkotiraju izbore, a njih je skoro pola (cca 45%)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. dnodna (Uredi)

  Ovaj uzorak je dosta velik (do sada 530 glasova), što čini petinu ukupno izašlih birača na nedavnim izborima. Prema statistici se online ankete smatraju srednje reprezentativne odnosno nedovoljno pouzdane za donošenje konačnog, apsolutnog zaključka. Međutim uzevši u obzir jako velik uzorak te razliku između kandidata po broju glasova, mislim da je vodstvo jednog kandidata mnogo veće od same statističke pogreške koja je karakteristična za ovu vrstu istraživanja. Na uzorak od 20ak% ukupnog broja promatranih varijabli se tolerira statistička pogreška do 10% za ovu vrstu istraživanja, a vidimo da je prednost jednog kandidata čak 15%. Naravno sve ove empirijske tvrdnje vrijede uz pretpostavljenu regularnost istraživanja, u što sam osobno uvjeren.
  Uz velike pohvale adminu na zabavnom i inovativnom stilu ove ankete, smatram da ovi rezultati nikako nisu za podcijenivanje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. mindel (Uredi)

   Uopće se ne slažem sa ovim navodima jer je upitno koliki se broj glasova odnosi na birače sa našeg područja koji će izaći ili neće izaći na izbore za gradonačelnika 02.06.. Na ovome portalu može svak kliknuti podršku jednom ili drugom bez obzira dali živi u Korčuli ili Zadru.Ne znam da je ikad itko na ovaj način radio anketu (barem ne na lokalnim izborima) i opravdano sumljam da je napravljena da bi u startu diskreditirala jednog od dva kandidata
   Inače ne podržavam ni jednog ni drugog.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Tino A. (Uredi)

    Od pokretanja ovog portala (2003.) imali smo više puta ovake ankete i one su naravno zabavnog karaktera.

    Sama činjenica da zbog tehničkih ograničenja nije moguće potpuno otkloniti višestruko glasovanje (a virujte mi od jučer kad je postavljena neki se svojski trude baš to i zato sam u 2 navrata već uklanja takve glasove) dovoljno govori da se rezultati ovakvih internet anketa ne trebaju uzimati kao pokazatelj ičega, već kao obična zabava i zanimljivost. I naravno, glasuje tko želi – bilo koji posjetitelj stranice.

    Ako nekog ova anketa može natjerati da se predomisli kod svog izbora 2. lipnja, onda bi se svi zajedno trebali zamislit.

    Ako ih netko želi shvaćat ozbiljno kao nekakav relevantni pokazatelj neka izvoli, ja mu predlažem da pričeka prve neslužbene rezultate izbora u nedjelju nakon 19:00 baš na ovom portalu.

    Sumnje da je ova anketa napravljena da bi diskreditirala jednog od kandidata obične su gluposti i uvredljive po mene osobno i sav trud koji ulažem već 10 godina u to da u Korčuli postoji medij na kojem se mogu objaviti informacije transparentno i bez razlike o čemu se radi, i to će tako ostat i u budućnosti neovisno o budućem gradonačelniku (i o prošlim i budućim kaznenim prijavama) jer ovaj portal financiramo sami.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. mindel (Uredi)

     Izuzetno cijenim Tebe i tvoj rad i trud koji ulažeš u ovaj portal. Samo se ne slažem da se ovakve stvari koriste za zabavu,baš iz razloga što se dosadašnji gradonačelnik zabavljao sa svima nama,kako s tobom tako i samnom i sa sudbinama svih nas. Radi se o četiri godine života ovoga Grada,i pustimo birače da dobro promisle dali će izaći na biračišta i za koga će se opredijeliti,ili neće svoj glas dati nikome.
     Još jednom te molim da promisliš dali ima smisla da pojedici koriste i po 3-4 mail adrese ,kako bi prikazali ovome Gradu da netko ima prednost,i koliko je taj dio za zabavu.
     Tvoje razloge ankete ne prihvaćam i jasno sam naveo da opravdano sumljam.Ako sam u krivu oprosti što sam uopće posumljao(?),a bio bi sretan kad bi shvatio što sam mislio.

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     1. Tino A. (Uredi)

      Anketa će ionako biti uklonjena u petak radi predizborne šutnje, iako se njome ona ne krši držim da treba subotu pustit na miru (pa i) iz razloga koje vi navodite.

      Ali zaista, mnogi lokalni portali imaju slične sadržaje pa ovom slučaju predbacivati političku pozadinu nema smisla jer nema načina da ovo utječe na stavove birača.

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
     2. Gadafi (Uredi)

      Ma nemoj mica ništa, neka stoji.

      A glede toga ko je glasa po 2-3 puta, matematički i statistički to je uvik ravnomjerno raspoređeno na dvi bande.

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. uvik desno (Uredi)

  Pioniri maleni dobro obavljaju zadaću, interesatno bi bilo vidit koliko je ode glasova iz susjednih država.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. porto (Uredi)

  Glupo se opterećavat ko je klikni koliko puta-za ovega jedan put pa za drugega isto,ili dva puta za “svoga”-na kraju krajeva jedno računalo koristi više ljudi jer još nismo europski osvješteni da svaki član obitelji ima svoj kompjuter,tv,liniju i štatijaznan..
  A kandidati ko kandidati,ni blizu ideali!Po meni bi HDZ bi apsolutni pobjednik nakon 12god SDPovih nepokušaja i promašaja da su bili mudriji u izboru kandidata,kako se i šuškalo da će bit..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. dnodna (Uredi)

  Pošto pripadam mlađoj generaciji ne pratim ovaj portal od zacetka pa mi je ovo prvi put da vidim anketu na ikorcula.net-u.
  I nemojmo se zavaravat da ankete ništa ne znače u smislu pokazatelja. Pa one se upravo rade da bi se donio nekakav zaključak, a ne iz zabave. Postoji miljun verzija ankete, i kod online anketa rađenih po principu jedno računalo=jedan glas (najprisutniji primjer su ankete rađene preko google docsa) je statistička pogreška uvjek unutar 10%. I nisam rekao da je ovo relevanti pokazatelj, nego samo da rezultati nisu za podcijenit.
  Siguran sam da neću izaći na izbore, a moja je prognoza da vinko pobjeđuje sa 54%-58% glasova. Eto, vidit ćemo u ned navečer.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Anonymous (Uredi)

   neznam zasto se uopce petljas i pises ovdje ako neces izac na izbore ? onda ces za koji dan, mjesec , godinu .. nebitno, govorit protiv tadasnje vlasti.. mislim jednim djelom ces bit kriv za to, osim ako nadam se, iskreno, konacno ne krene na bolje..

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. observer (Uredi)

  a što odi pripovidit anketa je anketa , a dragi moji otočani domaće je domaće. viribus unitis

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. vrhvrha (Uredi)

  inace,samo da se zna… ****************** seta po gradu danima u bareti sa zvizdon petokrakon, simbolom i znakom pod kojim je 90-ih rusena Hrvatska od strane agresora. isto ko sto i njegov prijatelj ********* zna setat vanka u majicam sa srpon i cekicen i slicnin ************. to su pravi domoljubi, nema sto. A da neko ko simpatizira desnu opciju nosi baretu sa znakom U ili nosi crnu majicu sa natpisom ZA DOM SPREMNI zavrsi bi odma na “miliciji”, ovi gornjenavedeni bi ga proglasili fasistom, rasistom ili sto li vec…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.