Humane vrednote – Put prema poštovanju

humvrednote101. 10.2012. godine Gradsko društvo Crvenog križa Korčula započelo je sa provođenjem radionica pod nazivom „Humane vrednote-Put prema poštovanju“. Program sadržava sedam radionica. Ciljevi ovog programa su podučiti djecu kako na prihvatljivoj i uljudnoj razini komunicirati, te tako razvijati pozitivne međuljudske odnose.

Također se nastoji kod istih razviti, na prvom mjestu osjećaj samopoštovanja te ih podučiti vještinama tolerancije i empatije prema vršnjacima i drugim ljudima. Radionice su prvo održane u četvrtim razredima učiteljice Ankice Pamuković i Milkice Jurjević u Osnovnoj školi Petra Kanavelića.

Oba razreda broje po sedamnaestero djece. Nakon škole u Korčuli program se proveo s trećim razredom Osnovne škole Ante Curać-Pinjac Žrnovo i područne škole Pupnat učiteljica Anite Duhović i Matijane Ojdanić Po završetku radionica roditeljima je prezentirano što je provedeno s djecom. Psiholog Ivica Fabris iz OŠ Petar Kanavelić i pedagoginja Irena Pecotić iz OŠ Ante Curać-Pinjac upoznali su roditelje s protokolom škole kod pojave zlostavljanja.

Program se provodi od 2010 god., odslušalo ga je i aktivno sudjelovalo 146 učenika iz OŠ-a Korčule, Žrnovo, Blata i Vela Luku. Ovaj program je financiran od strane Županije Dub. – neretvanske i Grada Korčule .

humvrednote2

Pošalji dalje: