Pripreme mažoretkinja za prvenstvo u Korčuli

Vrlo dobroU korčulanskoj sportskoj dvorani Pod balonom održava se po prvi puta Regionalno natjecanje u mažoret plesu. To je veliko priznanje Gradu i otoku Korčuli od strane Hrvatskog saveza mažoretkinja, kaže Lyudmila Jung, diplomirani baletni režiser rodom iz Kazahstana, koja cijeli život pleše u plesnim ansamblima, a nakon preseljenja sa svojom obitelji u Korčulu, vodi Plesnu školu Mila, gdje je uspjela okupiti veliki broj djevojčica s cijelog otoka, učeći ih razne plesove. U susret Regionalnom natjecanju, gotovo svakodnevno, u poslijepodnevnim satima priprema korčulanske mažoretkinje u sportskoj ili kino dvorani u Korčuli. Prema njezinim podacima dolazak je najavilo oko 450 sudionika iz dalmatinskih gradova:Solin, Vodice, Trilj, Sinj, Split, Korčula, Kaštela i Cavtat.

Natjecanje započinje u subotu. 15. lipanj 2013. u vremenu od 11, 30 do 21 sat, kaže Ljudmila Jung, i djevojčice će se natjecati sa svojim vršnjakinjama u nekoliko disciplina, ovisno o uzrastu od 4, 5 do 16 godina. Njihova učiteljica Ljudmila Jung uz brojne roditelja traži druženje, lijepo držanje, razvijanje koordinacije pokreta,  gipkosti, sluha i razvijanje sportskog duha, što je i rezultiralo uspješne rezultate na mnogim natjecanjima. Prateći pripreme u kino dvorani, primjećujemo ljepotu plesnih pokreta uz prateću glazbu, dok pedesetak djevojčica uvježbava ovu sve popularniju ritmičku umjetnost.

Prije službenog natjecanja, Mila mažoretkinje će imati probni nastup, u kino dvorani (srijeda, 5. svibnja 2013) s početkom u 19 sati, kako bi se najmlađe privikle na publiku, pokazujući im svoju uniformu, obuću, rekvizite i složene plesne korake, kaže Ljudmila Jung, dok je starija grupa došla do četvrtoga stupnja gdje se pokazuju sva umijeća uz koreografiju, ritmiku, bacanje i ples sa štapom, i one imaju veliki optimizam, kao i Udruga korčulanskih mažoretkinja, s porukom: Ukoliko se pokažemo dobrim organizatorima, možemo dalje konkurirati za sva regionalna i državna natjecanja, koja dobivaju i veliku turističku prezentaciju.

Tekst i snimak : Niko Perić

I ovo je rekvizit Korak po korak Ljudmila JUng priprema mazoretkinje

Pošalji dalje: