Završni koncert Glazbene škole Korčula

Nikola FranicUčenici i profesori Glazbena škola Korčula (podružnica OŠ Petra Kanavelić) su povodom završetka još jedne uspješne školske godine održali u subotu (1. lipanja 2013.) završni koncert u Domu kulture Korčula, gdje se je pred brojnom publikom predstavilo 38 učenika, koji su izveli 43 točke koje su posjetitelji nagradili velikim pljeskom.

Učenici su svirali na klaviru(13), gitari(5), klarinetu(4), flauti(4), violini(4), mandolini(3, blok-flauti(2), saksofonu(1), harmonici(1), te duet na mandolini i violini, dok je na gitari nastupio duo i trio.

Publici nije ostao dužan ni Mješoviti školski zbor koji je uz klavirsku pratnju prof. Gorana Miloševića izveo Praznik ljeta,  autora Lovra Županovića, i crnačku duhovnu skladbu-spiritual Heaven is a wonderful place. Prema podacima voditeljice škole prof. Tihane Penjak, Glazbenu školu pohađa 70 učenika, a prije nekoliko dana je na ljetnoj audiciji primljeno još 30, dok se planira i jesenski upis.

Učenici vježbanjem napreduju u stjecanju glazbenih vještina, usavršavaju tehniku sviranja i glazbenu pismenost, mnogi od njih nastavljaju daljnje visoko školsko obrazovanje, a mnogi su stalni glazbenici u raznim mjesnim orkestrima, gdje njeguju običaje ali i oplemenjuju svoju dušu glazbom za cijeli život.

Tekst i snimak : Niko Perić

Bratski duo Korica Duet violina Gitara Jedini harmonikas Toni Jungher 1.razred Mjesoviti zbor Nia Kunac 1.razred Uz cvijece se lijepse svira

Pošalji dalje: