Službeni rezultati izbora za gradonačelnika i priopćenje GIP-a

gipNa temelju članka 8. st. 3. i čl. 102. st. 1. Zakona o lokalnim izborima („Narodne novine“, broj 144/12, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za gradonačelnika Grada Korčule, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Korčule objavljuje

KONAČNE REZULTATE IZBORA ZA GRADONAČELNIKA GRADA KORČULE

I.  Od ukupno 5.175 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 3.193 birača, odnosno 61,70%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 3.193 birača, odnosno 61,70%. Važećih listića bilo je 3.116, odnosno 97,59%. Nevažećih je bilo 77 listića, odnosno 2,41%.

II. Kandidati su dobili sljedeći broj glasova:

1. Kandidat: VINKO KAPELINA                                                 1.596 glasova  ili 49,98%

Zamjenik kandidata: IVO SILIĆ

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA DR.ANTE STARČEVIĆ – HSP AS

2. Kandidat: FRANC STENEK                                                     1.520 glasova ili 47,60%

Zamjenik kandidata: LOVRO KRSTULOVIĆ

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP
HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI – HNS
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU

III. Na temelju članka 97. st. 1. Zakona za gradonačelnika Grada Korčule izabran je

     VINKO KAPELINA

a za zamjenika gradonačelnika izabran je

     IVO SILIĆ

P R I O P Ć E N J E

U skladu s odredbom čl. 8. st. 3. i čl. 102. st. 1. Zakona o lokalnim izborima (NN 144/12) Gradsko izborno povjerenstvo Grada Korčule objavljuje Konačne rezultate izbora za gradonačelnika Grada Korčule uz napomenu da izabranom gradonačelniku mandat počinje prvog radnog dana koji slijedi danu objave konačnih rezultata izbora.

Konačni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Korčule objavljeni su na internetskim stranicama te na oglasnoj ploči Grada Korčule.

 Predsjednica: Marija Skokandić

PDF – Konačni rezultat izbora za gradonačelnika Grada Korčule

PDF – PRIOPĆENJE Gradskog izbornog povjerenstva

Pošalji dalje:

2 komentara “Službeni rezultati izbora za gradonačelnika i priopćenje GIP-a

  1. lugerin (Uredi)

    Čestitam ! Nema nikakve dvojbe da je izborne rezultate odredila “Velika četvorka”. Nekad su to bili Zvezda, Partizan,Dinamo i Hajduk a ovdje ****, *****, **** i *****. Svaki je Kapelini donio desetak glasova a Steneku toliko oduzeo.Sada slijedi podjela plijena gdje bi se neki mogli i jako razočarati jer su očekivali fete a dobit će mrvice. Neki ni to nego će im samo zahvaliti. Previše je tu ambicija pojedinaca i sponzora. Treba sve to namiriti jer ipak, Korčula je na pladnju. Nama preostaje samo da to gledamo jer izbori su iza nas. Bože pomozi da Korčula ne postane još veći Balkan grill.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. kokica (Uredi)

    lugerin-za razliku od inače. Naime, opće je poznato da nikada u povijesti nije bilo ni koaliranja, ni javnog ili manje javnog podržavanja gradonačelničkih kandidata i stranaka za prevlast u vijeću. Al eto,kako SDP nije osvojio 11 vijećničkih mjesta i gradonačelničko, nevolja. Presedan. Nečuveno usuđujem se reći. Ko li se samo toga dosjetio? Zaista trenutak za povijest.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.