Na novim osobnim iskaznicama nema Dubrovnika?!

imgSizerAdminCrop.aspxNamjeran ili slučajan gaf, skrivena poruka ili pak puka pogreška grafičkog dizajnera novih osobnih iskaznica nešto su smanjili površinu Republike Hrvatske. Tako na novim iskaznicama nema niti jednog jedinog hrvatskog otoka, ali ni Dubrovnika, koji valjda pripadaju nekome drugome.

Tako prema jugu Hrvatska završava na Neretvi, što s obzirom na odljeljenost krajnjeg juga zaista daje svemu posve ironičan prizvuk. Osim toga, nije poznato gdje su nestali hrvatski otoci.

Tako je jednim potezom pera ‘Zemlja s tisuću otoka“ zaboravila da ima iti jedan. No u Hrvatskoj više ništa niti ne čudi.

http://www.portaloko.hr/

Pošalji dalje:

4 komentara “Na novim osobnim iskaznicama nema Dubrovnika?!

 1. Marin (Uredi)

  Pa Dubrovnik se vec duze vrijeme pokusava “izvuci ” iz Hrvatske. U to nema sumnje. U tome kontekstu treba promatrati zaustavljanje gradnje auto puta prema Dubrovniku te neke nove investicije koje se najavljuju u i oko Dubrovnika.
  Inace nedostatak hrvatskih otoka na novoj iskaznici moze biti ” graficki/technicki” gaf.Ali dovlacenje granica Hrvatske samo do Neretve to sigurno nije graficko/technicki gaf..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. kukumica (Uredi)

  Nema niti jednog drugog okotoka, ipak je ovo samo graficko rjesenje ne zemljovid. A kako ste utvrdili da nema Dubrovnika? Kaki nekome uoste padne na pamet da se bavi takvim gluparijama? Cuj, skrivena poruka! Koga? Komu?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. dr.krstičević (Uredi)

   Čitati između redaka nije neki veliki problem, problem je kad pročitaš pa se praviš glup, misleći da su drugi glupi i da im treba tvoje glupasto razmišljenje. Ali važno je pokušati okrenuti vodu na svoj mlin. Žalosno. Meni je itekako važno ako već stavljaju “grafičko riješenje ili zemljovid” kako si ga nazvala da onda stave cijelu RH, jer puno teže je ne staviti jug hrvatske , više truda i posla trebalo je idejnom začetniku da otkine jug Lijepe naše, a puno lakše ga je bilo staviti u stvarnim granicama. Možda si u pravu kad kažeš da nema skrivene poruke ali u ovom slučaju gluposti i nesposobnosti zasigurno ima napretek.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. vana (Uredi)

  Na TV-u su objavili jedan strašan podatak, samo se 4 % zarađenog novca od turizma vraća u Dalmaciju! Zato bi bilo bolje da su našu županiju obojali zlatnom bojom!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.