Sramotna nebriga

Prije nešto više od jedne godine, objavili smo fotografije oštećenja na Morskim vratima u Korčuli. Naše fotografije preuzeli su i objavili mnogi hrvatski mediji poput Slobodne Dalmacije, 24 sata, T-Portala itd…

Za 24 sata tadašnji gradonačelnik Mirko Duhović izjavio je: “- Za oštećenje znamo od kraja ožujka. Naime, tvrtka koja obnavlja ogradu na Morskom ulazu, ima iskustva s obnovom zaštićenih spomenika kulture, poput dubrovačkih zidina. Stup su htjeli sanirati ali su ga oštetili, točnije na kamenoj poklopnici stupa. Mi smo obustavili daljnju sanaciju stupa jer tražimo mišljenje konzervatora koji bi trebali reći kako će se stup obnoviti”.

Što je bilo sa tim mišljenjem ne znamo ali sljedeće fotografije pokazuju nova oštećenja, a stupovi na žalost nisu sanirani iako je prošlo više od jedne godine.

Tekst: T.A., snimke: A.V.

skale1 skale2 skale3 skale4 skale5 skale6

Pošalji dalje:

7 komentara “Sramotna nebriga

 1. maslačak (Uredi)

  nisu u stanju očistit zidine i kule od obične trave i korova a kamoli ovo sanirat

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Žarko Žaknić (Uredi)

  stvar je vrlo jednostavna , treba početi postavljati pitanje gdje se troši spomenička renta – kao namjenska sredstva trebala bi se upravo usmjeriti u ovom pravcu tj saniranju oštečenja. ali mi nikad ni od jedne vlasti nismo dobili izvještaj gdje se i na što konkretno potrošila ta namjenska sredstva, tad bi i građanima bilo lakše kad ih moraju uplačivati, a ne ovako dobijete samo jednu općenitu crtu u gradskom proračunu.
  iako je kriva vlast i građani su odgovorni za ne postavljanje pitanja stoga pozdravljam ove akcije koje provodi tino u smjeru pokušaja ukazivanja na propuste i rađenja pritiska na vlast

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. kukumica (Uredi)

  Koja je to tvrtka uradila? Uvijek sve obavijeno velom misterije. Ostecenbje na skalinu razumijem, dogodi se, ali ono na stubu nije ostecenje nego je jednostavno iseceno???!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.