Baština u nama i oko nas

Dio ucenika klesarske radioniceBaština u nama i oko nas, naziv je izložbe radova učenika OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, koji su izložili suvenire od kamena, izrađene u njihovoj kreativnoj radionici. U atriju Doma kulture, izložbu je u petak navečer (14. lipnja 2013.) otvorio mentor Željko Nobilo, zahvalivši udruzi DEŠA iz Dubrovnika, po čijem su projektu njegova 23 učenika(od 5 do 7 razreda) bili vrijedni, i od ožujka ove godine, ponedjeljkom, srijedom i petkom poslijepodne, redovito dolazili u kreativnu kamenoklesarsku radionicu, da bi na izložbi pokazali vještine u obradi kamena, stvorivši suvenire i minijaturne replike iz baštine, po čemu je srednjovjekovni grad Korčula i poznat.

Dešin projekt autohtonih suvenira je proveden u Dubrovniku, Korčuli, Mljetu i Slanom, napomenula je autorica Romana Hansal, ocijenivši vrsnim radove učenika OŠ Petra Kanavelića. Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Kameni suveniri U sredini crkva sv.Petra u Lumbardi izradio Stijepo Loncar Zeljko Nobilo u društvu s predstavnicama Dese

Pošalji dalje: