Bal svetog Antuna

Sveti Antun je nas svetacU subotu navečer je bilo veselo u vrtu Srednje škole pod Svetim Antunom gdje su Gradski kotar Sv. Antun i njihov istoimeni Malonogometni klub organizirali tradicionalni Bal sv. Antuna, gdje su stolovi bili već danima prije rezervirani, a ugostiteljsko osoblje imalo posla. Bal se zahvaljujući lijepom vremenu uklopio u produženu feštu, kažu građani, koji su na sam dan svetkovine boravili na glavici sv. Antuna i sudjelovali na misi i procesiji uz zahvalnost njihovom zaštitniku sv. Antunu.

Dok su posjetitelji plesali slaveći Dan kotara Svetog Antuna, uz grupu Mirko Bura, dotle su u susjednoj prostornoj tišini razgovarali organizatori bala:predsjednik kotara i malonogometnog kluba Ante Prizmić i Darko Tarle. Pridružio im se i korčulanski gradonačelnik Vinko Kapelina, uz napomenu da je ovo u neradni dan i feštu, neslužbeni razgovor, koji je ipak naznačio skorašnji službeni susret s predstavnicima Mjesne samouprave.

Stepeniste sv.AntunaNa području Grada Korčule, od sedam MO postoje i dva Gradska kotara, koji omogućavaju sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana, kaže gradonačelnik. To su GK Stari Grad i GK Sveti Antun (obuhvaća gradske predjele: Sv. Antun i Zagradac, Dominće i Soline do granice sa k.o. Lumbarda), čiji je predsjednik Ante Prizmić pohvalio stanovništvo, posebno mlade, koji uz njihov malonogometni klub priređuju mnoge kulturno-zabavne i sportske priredbe, uređuju kotar, utječu na radno vrijeme javnih službi i ugostiteljskih objekata, regulaciju prometa i dr, napominje Prizmić, dok njegov zamjenik, gradski vijećnik Darko Tarle dodaje da su sredstava iz Proračuna Grada jedva dostupna za njihovo poslovanje, tako da brojni sumještani dragovoljno doprinose životu kotara, koji zadnjih godina doživljava veliku građevinsku ekspanziju, a u području sv. Antuna postoje najznačajnije gradske institucije: brodogradilište, helidrom,  trajektno pristanište, benzinska postaja, Srednja škola, DVD, Dom zdravlja, hotelsko naselje, Dom starih i nemoćnih, igralište za male sportove. Sportska dvorana i zimsko plivalište, poštanski ured, zgrada telekomunikacija, Stanica za tehnički pregled vozila, sedam trgovina i još nekoliko manjih uslužnih djelatnosti.

Tekst i snimak:Niko Perić

Pošalji dalje: