Dokad će Vlada raditi kontra naše županije

article_home_1371557371hdzPredstavnici HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije ocjenili su Vladinu Strategiju prostornog uređenja RH neprihvatljivom za krajnji jug te se osvrnuli na prometnu izoliranost.

Branko Bačić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a kaže kako je Strategija usvojena kada su županijske skupštine bile raspuštene te nitko osim župana nije mogao reagirati.

– Neprihvatljivo je da je Strategija donesena kada je raspuštena Županijska skupština. Vjerojatno bi se skupština bila očitovala da je bila konstituirana, a ovako je samo župan mogao reagirati. Tri važna zahtjeva za našu županiju nisu prihvaćena, tražili smo da se definira prometni pravac u kojem bi autocesta išla do Osojnika. Drugi amandman koji nije prihvaćen se odnosio na Pelješki most i cestu preko Pelješca. To je ono što Vlada nije prihvatila. Treći amandman je bio da se ukine prijedlog uvođenja trajektne linije Komarna- Brijesta, za nas je jedino prihvatljiva linija Ploče-Trpanj. Za nas je Pelješki most najbolje rješenje, to su naši zahtjevi i od kojih mi nećemo odstupiti, istaknuo je Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić smatra da Vlada svojim potezima samo još više povećava izloliranost Dubrovačko-neretvanske županije. – Osim planiranog završetka radova na izlasku s autoceste u Pločama, u Strategiji za našu županiju nije ništa drugo najavljeno, iako je ministar obećao popravak ceste preko Pelješca. Mi smatramo da je nastavak autoceste do Dubrovnika nužnost i ne prihvaćamo nikakav drugi pristup i svaki drugi postupak može se protumačiti neprijateljski prema Dubrovniku. Dokad će Vlada raditi kontra naše županije, pita se Dobroslavić.

Župan se osvrnuo i na povećanje cijena karata za brodske linije i na ukidanje većeg katamarana za Korčulu. – Povećanjem cijena i smanjivanjem kapaciteta broda za Korčulu onemogućuje se dolazak putnika na naše otoke. Otocima treba dati pogodnosti kako bi se izjednačio život s onim na kopnu, zaključio je Dobroslavić.

Branku Bačiću nije jasno kome je u interesu katamarane s većim kapacitetom stavljati na linije gdje ima manje putnika, dok za Korčulu postavljaju brzobrodsku liniju s manjim kapacitetom.

Novi gradonačelnik Korčule Vinko Kapelina također je protestirao protiv odluke Vlade o povećanju cijena karata i ukidanju većeg katamarana za otok Korčulu. – Pogledajte što Vlada radi nama na Korčuli. Od 1. srpnja dobivamo manji, sporiji i stariji, ali skuplji 40 posto. Pozivam Vladu da vrati cijene na stari nivo i da ostave katamaran koji je vozio do sada. Zahtijevam da se uvede još jedan katamaran za Korčulu, a njegovu isplativost garantira zanimanje turista za Korčulu, izjavio je Kapelina.

A. Vojvodić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

4 komentara “Dokad će Vlada raditi kontra naše županije

 1. Neven (Uredi)

  Vladu na čelu sa Milanovićem je briga samo kad se treba doć dobro nažera i naloka u Korčulu!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. ff (Uredi)

  jeste li kadgo razmišljali koliki će bit promet kad se gre pu dubrovnika kad možda bude ti most. od 1.7. startaju svi kamioni koji nisu zapečaćeni koji će ić od trpnja. a kad bude most sva će vozila mala i vela proć priko pelica .za peličane vridi ti most npr za poć s auton prima splitu,a korčulani tribaju dokle bi došli do njega (mosta) s auton potrošit što trajekta što benzine 100 kn u jednemu pravcu,a ni svak elita.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. cc (Uredi)

  Lipi moj ff, ako ti bude skupo do mosta ti hodi okolo priko Dola…. Koje nebuloze govoriš….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. ff (Uredi)

   ni ovako ni onako ne gren u ST s svojin auton pošto nisan elita. Ima brod i katamaran kakvi takvi.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.