Državni praznik u podmorju

Ronilacki dogovorGrad Korčula djelovao je danas na Državni praznik neuobičajeno. Na istočnoj su se rivi odlagale brojne najlonske kesice napunjene raznim smećem iz podmorja. To je naša redovita ekološka akcija, kaže Frano Fabris, predsjednik Ronilačkog kluba Korčula.

Prva je akcija bila povodom Dana hrvatskih voda (11.05) kada su korčulanski ronioci na nivou RH čistili podmorje (bez koncesije) uz gradske zidine.Današnja tradicionalna akcija je imala veliki broj ronilaca, kaže Frano Fabris, uz članove kluba, bili su prijatelji iz Splita i Ljubuškog, kao i turisti, posebno žene, sa zadovoljstvom komentira Frano Fabris, koje se nisu odvajale ni od težih poslova.

Među ženama je svojom ronilačkom tehnikom bila zapažena dr. Andrea Paller, liječnik i voditelj HMP u Korčuli. Ronioci su od Poljoprivredne apoteke Agraria dobili na poklon plastične vreće u koje su spremali pronađene artikle, najviše je automobilskih guma, plastičnih boca i čaša,  naočala, satova, mobitela, bilo je tapeta i kućanskih aparata.

Smeće su iz ruku ronilaca prikupljali sugrađani, pa i djeca, dok je odvoz na deponij vršilo KTD Hober, uz potporu županije, Grada i TZ Korčule, kao i manjih obrtnika.

Tekst i snimak : Niko Perić

Dogovor s roniocem Dr. Andrea Osti u smecu Sad je na redu Hober Svega i svacega

Pošalji dalje: