Otvoreno dječje igralište u Knežama

DSCN6351Dana 23.06 2013 god u Knezama svecano je otvoreno djecje igraliste  .Novo sagrađeno igraliste sadrzi djecje igraliste sa kucicom i toboganom, vrtuljkom, ljuljackama ,njihalicama te kosarkasko igraliste za ulicnu kosarku.

Denis Posa prestavnik skupine roditelja koji su pokrenuli ovu akciju nam je rekao da je u pocetcima ovog naseg malog projekta bila namjera kupit tobogan od tisucu kuna,da bi na kraju u  cijeli projekt bilo utroseno 68000 kuna koji su iskljucivo bili prikupljeni iz donacijskih srestava.

Također moram istaknuti da kada smo pokrenuli inicijativu, ni sami nismo bili svjesni  da cemo od svih donatora kojima smo poslali upite 99 posto njih nam i donirati srestva za izgradnju naseg igralista. Ovim putem im se zahvaljivam u svoje ime i u ime svih roditelja te  nasih sumjestana koji su također bili jako aktivni u izradi istog.

1993 god mi jos uvijek kao djeca ,napravili smo kos na cesti Korcula- Racisce,i ni sami nismo bili svjesni sa kakvom smo se opasnoscu susretali svaki dan dok smo se dolje igrali ali tek sad kada smo postali roditelji i vidjeli sa kakvom smo se opasnoscu susretali svaki dan htjeli smo nasoj djeci osigurati sigurniju igru i zabavu te smo odlucili nesto i napraviti.

Nasa donatorska akcija traje i dalje jer smo odlucili djecje igraliste fizicki ograditi sa nekom ogradom  da djeca dok se igraju budu zasticena od direktnog izlaska na cestu .Također uz zahvalu svima donatorima koji su sudjelovali u nasoj akciji istaknuo sam u govoru dobrodoslice svima ljudima na svecanom otvaranju da ih molim da svim svojima poznanicima ,prijateljima ,poslovnim partnerima i svima drugima recu sto smo mi kao jedna  mala seoska zajednica uz slozan rad i zalaganje uspjeli napravit u mjesec ipo dana te da oni nam budu daljni glasnici za prikupljanje donacija.

I ovim putem bih naznacio broj ziro racuna grada Korcule 2360000-1820400008 OIB 92770362982 te pozi na broj 687765 uz naznaku Za izgradnju djecjeg igralista u Knezama. Kako sve ceremonije budu pa presjecanjem vrpce uz petnaestak djece koji sada stalno zive u Knezama cast da svecano otvori nase igraliste pripala je nasem najmlađem djetetu jos ni mjesec dana starom Ivanu Đuricu koji je uz pomoc svoje mama Kristine presjekao vrcu.

20130623_200456 20130623_202116 DSCN6350

Pošalji dalje:

3 komentara “Otvoreno dječje igralište u Knežama

 1. maslačak (Uredi)

  Svaka čast na akciji!
  A jeli sramota da jedna Korčula uopće nema nijedno igralište za djecu osim onog broda u parku i onih ljuljačaka dole u bon reposu?!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. fran@net.hr (Uredi)

  Zar nije Steneku tribala pripasti čast da pririze vrpcu?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. noname (Uredi)

  Ima i igraliste kraj bocalista na Sv. Antunu koje je naravno kraj ceste pa rijetko tko i ide tamo sa djecom.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.