Blato: U kolovozu 20 posto noćenja više nego lani

Iako turistička posezona na blatskom području još uvijek traje, broj gostiju i ostvarenih noćenja već su premašili sva očekivanja, o čemu svjedoče podaci za proteklih osam mjeseci.

Tako je do konca kolovoza blatsko područje posjetilo 9750 registriranih gostiju, što je za desetak posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Evidentiranih je noćenja u proteklih osam mjeseci bilo 94.450, što je za 16 posto više nego u istom razdoblju 2008. godine. Iako je predsezona bila lošija od očekivanog, kolovoz je nadoknadio sve “rupe“ i po mnogočemu nadmašio očekivanja blatskih turističkih radnika.

Naime, u kolovozu je ostvareno gotovo pola ukupnog blatskog turističkog prometa, odnosno, evidentirano je 4380 dolazaka gostiju, što je 11 posto više, a ostvarili su 44.773 noćenja ili 20 posto više nego u kolovozu 2008. godine. Međutim, ovog je ljeta izostala izvanpansionska potrošnja, što je donijelo lošije financijske rezultate.

U strukturi gostiju stranci zauzimaju 92 posto, a među njima najzastupljeniji su bili Slovenci, Česi, Talijani, Francuzi, Nijemci, gosti iz BiH i Poljske. Hvalevrijedan doprinos kvaliteti izvanpansionske ponude dala je, među ostalim, i Turistička zajednica Općine Blato, koja je uspješno organizirala 10-ak ribarskih večeri u blatskim uvalama Prigradica, Prižba i Gršćica, uz riblje specijalitete, domaće vino i dalmatinsku pjesmu klapa “Kumpanji” i “Dalmacija”, te mlade skupine “Koraj”, a što su brojni gosti prihvatili i podržali s neskrivenim oduševljenjem.

DINKO OREB (Slobodna Dalmacija)

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Blato: U kolovozu 20 posto noćenja više nego lani

  1. Miroslav Milat (Uredi)

    Drago mi je čuti da naše Blato ima dobar uspjeh u turizmu, usprkos ovoj ekonomskoj krizi!..isto kao i cijela Korčula!

    Pozdrav iz Australije svima u Blatu..Slušam radio Korčulu redovno!..Vaš Miro Milat(Šavlija).

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.