Baletni ansambl iz Floride nastupio u Korčuli

Baletni pozdrav KorculiUtorak (1. srpanja 2013.) navečer korčulani će pamtiti po rijetkom kulturnom događaju, gdje je na trgu Pomirenja održan nastup baletne skupine The Florida Classical Ballet (SAD) koji su oduševili brojnu publiku prikazavši očuvanje umjetnosti klasičnog baleta, čija je disciplina plesa rijetka u Korčuli.

Njihov umjetnički ravnatelj (veteran plesačica) Colleen Smith, je u ime ansambla izrazila zadovoljstvo boravkom u Korčuli, ali i iznenađenje lošem ozvučenju i svjetlosti. Nastup je započeo lošom pratećom glazbenom produkcijom, uz neznanje operatora na scenskoj rasvjeti i ozvučenju, koji mora pratiti dinamične pokrete baletnih umjetnika. Uz dva voditelja, jednom bi radio mikrofon, a drugome ne bi, zatim je u potpunosti nestao ton.

Amerikanke, predvođene nekolicinom muških plesača su pokazali vrhunsko ponašanje, ne obraćajući pozornost na nesposobnost plaćenog samoukog hobiste tehničara iz Korčule. One su plesale bez prateće glazbe, zahvalivši publici odakle im se pljeskom davao ritam.

Nista bez muske rukeZnači, turizam se događa kao nuspojava, zahvaljujući kulama i zidinama, a ne domaćim organizatorima, prokomentirao je svoje nezadovoljstvo poznati turistički djelatnik Ivan Andrijić. Publiku nije utješila ni jednogodišnja unuka gospođe Smith, za koju je njezina baka rekla, da ona bolje spava kad nema rasvjete i buke.

U drugom dijelu baletne večeri, donekle su se nezadovoljstva smirila, iako nekvalitetno proradio je ton, dok je rasvjeta ostala ista, svijetleći samo na dio plesača, koji su zadnjom točkom uz ples i pjesmu Farewel My Bumblebee pozdravili publiku izvodeći baletni ples na betonu. Skupina iz Palm Beach, ima još ugovorene nastupe u Hrvatskoj i BIH, nastavljajući ovogodišnju turneju po Europi.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Baletni ansambl iz Floride nastupio u Korčuli

  1. Gita (Uredi)

    Prekrasan doživljaj i pored tehničkih problema, pravo mjesto za ovakve nastupe neuobičajene za naše prostore. Publika je izvrsno reagirala, nisu djelovali nezadovoljno. Nezgode su uvijek moguće, ali u svemu treba pronaći nešto lijepo, u takvoj večeri pogotovo. Nažalost kod nas uvijek isto – najmanje domaćih ljudi u publici, a glavne su primjedbe kako se ništa ne događa. Tko bi svima ugodio….!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.