U nedjelju u Korčuli prezentacija knjige pok. dr. Ante Lakića

Korice knjigeU nedjelju (7. srpanja 2013.) održati će se u kino dvorani Doma kulture u Korčuli s početkom u 20 sati prezentacija knjige pok.  dr.  Ante Lakića „Godine ponosa i nade“.

Ante Lakić je bio liječnik, specijalist interne medicine, koji je od 1970. g. živio i radio u Korčuli. U tijeku Domovinskog rata izabran je za prvog gradonačelnika Grada Korčule, a tu časnu dužnost obavljao je u dva mandata, do 2001. g. kada mu je dijagnosticiran rak pluća, od čega je i umro 7. srpnja 2003. g.

Upravo na 10. godišnjicu smrti, njegova obitelj odlučila je javnosti obznaniti nešto što će ostati trajno zapisano, njegovu knjigu simboličnog naziva „Godine ponosa i nade“. To je viđenje prvog korčulanskog gradonačelnika onih sudbonosnih godina kada se stvarala hrvatska država i ustrojavala vlast u Korčuli. Ovo je neizostavno štivo za sve one koji su voljeli i cijenili moga oca, koji vole Korčulu, te za one koji se bave ili se misle baviti politikom, poručuje dr. Mato Lakić, liječnik specijalist epidemiologije, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst i snimak : Niko Perić

kamena-knjiga

Pošalji dalje: