Viganj: Počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci

viganjHrvatske boje brane Luka Mratović, Ante Berlengi, Enrico Marotti i Darko Antunović

Viganj, 03. srpnja 2013. – U ponedjeljak, 08. srpnja u Vignju na Pelješcu počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini ‘Formula windsurfing’.    Svjetsko prvenstvo pod nazivom “2013 ‘ESET NOD32 Antivirus’ FORMULA WINDSURFING WORLD CHAMPIONSHIP powered by NORT.d.o.o.”  traje do 13. srpnja, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

U Viganj stiže više od 150 najbojih surfera iz cijelog svijeta. Hrvatske boje na natjecanju će braniti Luka Mratović, dvostruki olimpijac i višestruki prvak u raznim disciplinama; Ante Berlengi, višestruki prvak Hrvatske, Enrico Marotti, jedna od najvećih mladih nada hrvatskog windsurfinga i Darko Antunović, najbolji surfer iz Vignja.  Luka, Ante, Enrico i Darko ističu kako očekuju napeto regatavnje i dobru zabavu i pozivaju gledatelja da dođu i Viganj i uživaju u ovom prekrasnom sportu.

Naši će predstavnici braniti boje Hrvatske u natjecanju s najboljim surferima svijeta. U Viganj tako stiže Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu; Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli, Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli, Alberto Menegatti i mnogi drugi poznati svjetski surferi.

Viganj je posljednjih godina omiljeno odredište surfera iz svih krajeva svijeta. Uvjeti za surfanje u Vignju su savršeni – vjetra ima napretek, a posebnost je, što se može se surfati tijekom cijele godine.

Načelnik općine Orebić, Tomislav Ančić ističe kako je domaćinstvo Svjetskog prvenstva značajno za daljnji razvoj destinacije, te vjeruje da će i ovo natjecanje i slijedeća dva veća natjecanja koja su predviđena u Vignju u 2014. i 2015. donijeti novi zamah razvoju aktivnog turizma, produženju sezone, te nastavku pozitivnog trenda podizanja kvalitete u Vignju.

Direktorica Turističke zajednice Orebić, Jelena Radovanović također ističe značaj ovog Prvenstva za turističku promociju Vignja i Orebića. „Dolazak svjetske sportske elite na Pelješac ima veliki značaj za promociju Vignja i našeg poluootoka. Očekujemo da će se reportaže i slike s prvenstva otići na sve kontinente. Viganj je danas pozicioniran kao idealna surf destinacija na Jadranu, a trudimo se raditi na nizu aktivnosti koje će dodatno ojačati pozciju Vignja na karti idealnih mjesta za aktivni  odmor“, poručuje Jelena Radovanović.

Raspored natjecanja može se pronaći na:  http://www.internationalwindsurfing.com/userfiles/documents/FW_Worlds_Viganj_2013_NoR.pdf

Fotografije Vignja (autor Boris Jović) možete pronaći na:

http://www.visitorebic-croatia.hr/hr/Press/PrikaziTekst/9

Kontakt za medije:       TZO Orebić, Jelena Radovanović 099 315 87 52,

e-mail: info@visitorebic-croatia.hr

Pošalji dalje:

2 komentara “Viganj: Počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci

  1. Henry (Uredi)

    Čestitke svima koji su doprinjeli ovom nevjerojatnom uspijehu (s obzirom da je u konkurenciji bio i San Francisko, CA).

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. furesht (Uredi)

    Sutra je otvaranje svijetskog prvenstva u surfanju. Medijski dogadjaj prve kategorije, tu na milju od grada. Ja u gradu nisam vidio niti jedan plakat ili raspored natjecanja, organizira li se odlazak u Viganj?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.