MIZANTROP U KORČULI

Priprema za ispite iz glumeU srijedu su navečer (10. srpanja 2013.) Korčulu posjetili glumci Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, koji su u kino dvorani izveli kazališnu predstavu Mizantrop (J. B. P.  Moliere). To je novi projekt Akademije, u čijoj je predstavi sudjelovalo 6 studenata 4. semestra studija glume, koji su uz pomoć profesora sami organizirali jadransku turneju i prema reagiranju publike uspjeli su pokazati sposobnosti budućeg zvanja izvan fakulteta.

Bez udvaracaU Korčuli im je bila zadnja ovogodišnja predstava na jadranskoj turneji koju su započeli u Baškoj na Krku 02. 07. i od tada su besplatno nastupali svaki dan u drugom gradu (Kaštel Gomilica, Komiža, Bol, Skradin, Supetar, Trogir i Korčula). Glumili su: Paško Vukasović, Luca Anić, Tina Orlandini, Kruno Bakota, Matija Šakoronja, Mateo Videk, te Petar Strmečki student oblikovanja svjetla. Na odabiru kostima, njihovom su volonterskom nastupu pomogle i studentice zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Moliere je u 17. st. postavio radnju u kojoj neodlučna djevojka ima puno udvarača iz visokog društva, među kojima se stvara ljubomora i svađa,uz ismijavanje podlosti tadašnjeg života.

Tekst i snimak:Niko Perić

Pošalji dalje: