Poljski veleposlanik u posjeti Vignju

7e179a04da01356015ef2b65dcd20e27_LViganj, 11.07.2013. –  Poljski Veleposlanik NJ.E.   MACIEJ GRZEGORZ SZYMANSKI posjetio je Viganjna Pelješcu prilikom svog prvog službenog puta po Hrvatskoj kao novoj članici EU-a. S njim su u pratnji bili prvi tajnici  g. RYSZARD EUGENIUSZ MICHALSKI i g. JANUSZ LECH TATERA sa suprugama Joannom i Boženom. Povod posjeta Vignju je Svjetsko prvenstvo koje se održava u Vignju, a na kojem učestvuje desetak poljskih natjecatelja. Ovom prilikom Veleposlanik je organizirao večeru za njih i brojne druge ugledne uzvanike u konobi Montun. Veleposlanik i uzvanici mogli su uživati u janjetini s ražnja i teletine ispod čature, a za dobar štimung pobrinuo se lokalni harmonikaš Marko Šale. Oduševljen prijemom i srdačnošću domaćina veleposlanik se u kratkom govoru zahvalio  svima i najavio ponovni povratak u Viganj. U razgovoru s Veleposlanikom i tajnicima dogovoreno je da će se uspostaviti veze kulturnih udruga iz Poljske  s kulturnom udrugom Hrvatski Dom Viganj.

Na domjenku su osim poljskih natjecatelja bili prisutni i vodeći ljudi  Općine i Turističke zajednice, kao i predstavnici organizatora Svjetskog prvenstva, te ugledni predstavnici Vignja.

Za sutradan je u organizaciji TZ Orebić predviđen za Veleposlanika i obilazak Pomorskog muzeja i samostana u Orebiću, a ukoliko bude vremena i posjet Nakovani.

IP

Pošalji dalje: