Izložba slika na svili

Slike na sviliU atriju Doma kulture u Korčuli otvorena je u petak navečer (19. srpanja 2013.) izložba Slika na svili autorice Ivice Šestanović, koja se predstavila s dvadesetak radova prozračnih akvarela na svili,  gdje su posjetitelji mogli vidjeti i nekoliko njenih kreacija u kolažima.

Slike su opremljene i spremne za ukrasiti svaki zid, rekla je u ime organizatora izložbe ravnateljica Centra za kulturu Lana Filippi Brkić s napomenom da je izložba prodajnog karaktera, i moći će se pogledati do 7. kolovoza 2013. godine.

Vaska Vasiljević Lozica je prigodnim govorom istaknula stvaralačko opredjeljenje autorice izložbe koja vještinom i ženskom tankoćutnošću pokazuje prepoznatljivim prikazanim motivima,  detaljima i cjelinama stvorila dojam jedne smirene uravnotežene igre boje i crteža,  jednog suglasja koje plijeni svojim ljupkim i osobitim manirom kazivanja, dok  u predgovoru kataloga dr. sc. Ivan Lozica navodi autoričine radove s motivima mediteranskog podneblja, gdje središnju figurativnu kompoziciju produbljuje rasporedom svjetlosti i jasnoćom izraza.

Otvaranje izlozbeAutoricu izložbe su prepoznali brojni posjetitelji, javljale joj se njezine prijateljice iz djetinjstva (rođena u Lumbardi, živi u Zagrebu) tražeći od nje možda i skrivenu nostalgiju likovnog izraza, na što je umjetnica pokazivala svoju pripadnost rodnom otoku, jer je najviše i samostalnih i skupnih izložbi imala na Korčuli, što se vidi iz slikarstva na svili i prepoznatljivim motivima iz kamenog graditeljstva rodne Lumbarde i Korčule.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: