Figarov pir u gradu Korčuli

Figarov pir na trgu crkve sv.Petra u KorculiNakon zapaženog nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, mladi su operni pjevači, studenti 1.i 2. godine opernog pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu boravili na otoku Korčuli, gdje su u Blatu, i sinoć u Korčuli oduševili publiku. U petak navečer (19.srpnja) su svojim nastupom prisilili domaćine na posudbu stolica za trg ispred crkve sv. Petra, gdje su u produkciji kazališta Mala scena u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu izveli operu Figarov pir.

Njihov je nastup bio još atraktivniji popraćen podatkom da su u ansamblu mladih umjetnika (Sandra Vidović, Lorena Kristić, Luka Ivoš Valentino Blasina, Marija Posavec, Peter Gojkošek, Martin Feller, Leona Vujičić) i dobitnici nedavne Rektorove nagrade u umjetničkom području za akademsku godinu 2012/2013: Buga Marija Šimić, Marijana Radičević i naš otočani iz Blata Emil Martinović.

Iz male scene na malu scenuUz klavirsku pratnju prof. Ivan Pernicki, s njima je bila njihova mentorica i redateljica prof.Cynthia Hansell Bakić, suradnik Režije Ivica Šimić, i producentica Vitomira Lončar.dok kostime vodi Antonia Jakšić Brojni domaći i strani posjetitelji su i nakon opere nastavili druženje, saznavši dodatne podatke o njihovom radu, kao i pratećim suradnicima.

Tekst i snimak : Niko Perić

S Male scene na malu scenu

Pošalji dalje: