ŠUŠUR! Festival od riči

Susur-plakat-djevojka manji A3I OVE GODINE ŠUŠUR! PONOVNO JAŠE. ZAPRAVO LETI.

Festival za i o književnosti “ŠUŠUR! Festival od riči” upriličit će se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog grada Korčule na istoimenom otoku u srcu ljeta – kolovozu. Najtopliji mjesec odlučili smo ove godine dodatno zagrijati izborom tema o kojima ćemo raspravljati s uglednim spisateljima. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja, bit će predmet rasprava s autorima i tema književnih okršaja.

Tako u ovom dijelu programa najavljujemo nastupe Tanje Mravak, Vlade Bulića, Marije Borovičkić, Marka Pogačara i drugih, a posebna će večer biti posvećena liku i djelu korčulanskog autora Roberta Tomovića. Osim književnika i pjesnika, u raspravama o jubavima u letu pridružit će nam se i povjesničari Dragan Markovina i Boris Stamenić, a svoje su sudjelovanje najavili i autori popularnog stripa “Lavanderman”.

Tijekom opuštenih ćakula s mulitmedijalnim umjetnicima u sitne noćne sate istražit ćemo na koji način se umjetnost odnosi prema ljetnim ljubavima, je li i na koji način zabilježen fenomen galeba, je li on specifikum jadranskog priobalja te ima li ikakve šanse za opstanak u EU. Tako ćemo u filmskom programu ugostiti filmove “Dobrodošli u Igrane” Kristine Kumrić i “Lito Vilovito”, jugoslavenski kino klasik iz 1964., a posebno će prikazivanje doživjeti i kratki film “Trapula” autorskog dvojca Ivan Ramljak / Marko Škobalj.

Za one koji s otoka žele odnijeti uspomene a ne samo suvenire, organizirali smo i dvije radionice: fotoradionica pod paskom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom foto- memorabilijom, a radionica “Ričolov” će kroz riječi i sliku vrlo aktivno uključiti učesnike u razotkrivanje samog grada Korčule.

Festival organizira zagrebačka udruga kulturne akcije „KULA” u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom „Ivan Vidali” iz Korčule, Centrom za kulturu Korčula, gradskim muzejom Korčula i gradom Korčula. Svi će se programi odvijati na otvorenom, u uličicama i na trgovima stare gradske jezgre, i u potpunosti su besplatni.

Pridružite nam se od 7.-12. kolovoza u štradama i na pjacama Staroga grada i poslušajte što o ljetu, ljubavi i galebovima imaju za reći majstori od riči i slike!

Pošalji dalje: