Završen Korkyra jazz festival

Jazz  trio  iz  ZadraSinoć je u ljetnom kinu u Korčuli završen dvodnevni ovogodišnji Korkyra jazz festival, koji će postati tradicionalan i održavati će se početkom kolovoza svake godine. Ovaj prvi korčulanski jazz događaj je organizirao Centar za kulturu Korčula, na inicijativu Marina Jerkunice iz Splita (jazz kompozitor i profesor klasične gitare), te njegove djevojke kantautorice Vande Ivelja iz Korčule.

Prvu su večer svirali: Marin Jerkunica(gitara)Vanda Ivelja (gitara), Željko Hajsok (jazz bubnjar i indijske table, Nenad Bego, bass, Ivo Jerkunica, truba. Sinoć je koncert započeo akrobatskom točkom Kam _Hram Kulturne alternative mladih HRAM iz Splita, u kojoj su utemeljitelj Željko Hajsok i njegova suradnica Melanie Munsch izveli dopadljiv akro balans, ples na svili.

Za razliku od prve večeri, u drugoj su najveći dio jazz večeri svirali članovi jazz tria iz Zadra: Ante Jeličić-piano, Josip Marcelić-kontrabas, Mladen Barešić – bubnjevi i povremeno im je ovisno o skladbama pomagao na trubi Ivica Jerkunica. Festival je završen zajedničkim glazbenim pozdravom svih izvođača kroz jazz-flamenco night.Opći je dojam da je festival opravdao namjenu, mijenjali su se mladi glazbenici u ambijentu stare gradske jezgre, između kula i zidina.

Njihovo muziciranje uz ritmiku improvizacija stvorilo je ne samo kod njih, nego i kod publike nova istraživanja, uz osjećaj živosti i raznolikosti.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Završen Korkyra jazz festival

Komentari su zatvoreni.