Izložba fotografija i životnih priča osoba s invaliditetom

Ozboltovi s ravnateljicom MuzejaSinoć je (8.8.2013) u Korčuli otvorena izložba fotografija i životnih priča osoba s invaliditetom, autora Frana Ožbolta, koji je sa Terezom Ožbolt i Marijetom Gregov osmislio i osnivao udrugu Slon i Put do Uspjeha, koji pričaju o hrabrosti, teškome putu, motivaciji, o upornosti i predanosti za ciljeve, ali i o ljubavi pojedinca, obitelji i zajednice koja ih okružuje, rečeno je na otvaranju izložbe.

Otvarajući izložbu, na trgu ispred muzeja je u ime organizatora udruge Kap u moru i gradskog muzeja iz Korčule, ravnateljica Marija Hajdić kazala kako je fotografijom Frano Ožbolt na dvanaest životnih portreta zabilježio nevjerojatne, a opet svakodnevne priče osoba s invaliditetom koje su unatoč tome postigle osobni životni uspjeh, rekla je ravnateljica muzeja.

Lucija BoticaProjekt pod nazivom Most financira Europska komisija u sklopu programa Mladi na djelu uz podršku predsjednika RH Iva Josipovića. U ime Grada Korčule autorima je zahvalio i gradonačelnik Vinko Kapelina, podržavajući svaku aktivnost koja može poboljšati život invalida.

O projektu je govorio autor Frano ožbolt, kao i Tereza Ožbolt, koji su video projekcijom prikazali što o životu invalida misle oni koji su i na fotografijama.Između dvanaest hrabrih pojedinaca koji su ispričali svoju životnu priču, u publici je bila i jedna od njih, lijepa, mlada i obrazovana korčulanka, iz Blata, Ivona Šeparović, diplomirana novinarka koja živi u Zagrebu, gradu s mnogim arhitektonskim i komunikacijskim barijerama.

Motivira posjetiteljeNjezina priča nosi poruku kako je volonterski rad iznimno bitan u fazi učenja i osobnog napredovanja, te zašto je važno dopustiti drugima da nam pomognu na našem putu do uspjeha.Ova sposobna mlada žena pronašla je način kako spojit svoje osobno iskustvo i struku.Radi u SOIHU, gdje proučava tehnologije pomagala za osobe s invaliditetom i piše članke o tome, pomažući u informiranju osoba s invaliditetom na području cijele Hrvatske.

Večer na trgu je nadopunila i korčulanka Lucija Botica, učenica prvog razreda Srednje glazbene škole u Dubrovniku, koja je na klaviru izvela nekoliko ugodnih skladbi. Nakon trga, brojni su posjetitelji bili i u izložbenom muzejskom salonu, da bi posebno vidjeli fotografije portreta osoba s invalidnošću, uz njihove biografije i poglede na život.

Tekst i snimak : Niko Perić

Ivona prati izlozbu

Korculanski gradonačelnik

Pošalji dalje: