Korčulanski barokni festival 2013.

MoreskaKorčulanski barokni festival novo je utemeljeni međunarodni glazbeni festival čije će se drugo izdanje održati od 7. do 13. rujna 2013. I ove godine festival svojim gostima nudi bogati barokni doživljaj u impresivnim spomenicima kulture otoka Korčule. U trajanju od sedam dana festival će predstaviti sedam večernjih koncerata, uz bogati popratni program i predavanja na temu barokne glazbe.

 Uspješnost prvog izdanja festivala snažno je odjeknula na državnoj i međunarodnoj razini. Stoga će i ove godine Korčulanski barokni festival ugostiti najprestižnije svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za baroknu glazbu. Arte dei suonatori (Poljska), Odhecaton (Italija), Dialogos (Francuska), Imaginarium (Italija), Suonar Cantando (Velika Britanija), Igor Davidovics (Mađarska), Enrico Onofri (Italija) i Hrvatski barokni ansambl (Hrvatska) samo su neki od njih.

Neupitnoj umjetničkoj vrijednosti festivala pridružuje se i njegova važnost na nacionalnoj razini, koju ostvaruje unapređenjem hrvatskog turizma. Svojom visoko umjetničkom glazbenom ponudom Korčulanski barokni festival privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i otok Korčula u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

Sve dodatne informacije o samom festivalu, programu i ovogodišnjim umjetnicima potražite na našim stranicama http://www.korkyrabaroque.com/.

Ulaznice za koncerte možete pronaći na stranicama http://www.ulaznice.com.hr. U suradnji s Gulliver Travelom za Vas smo pripremili i atraktivne turističke pakete koje možete pronaći na stranicama http://www.gulliver.hr/.

FACEBOOK – https://www.facebook.com/korkyra.baroque

TWITTER – https://twitter.com/korkyrabaroque

PINTEREST – http://pinterest.com/korkyrabaroque/

YOUTUBE – http://www.youtube.com/user/KorkyraBaroque

Pošalji dalje: