Rekord prijevoza vozila trajektom preko Pelješkog kanala

cekanje trajektaDanas je Korčula zabilježila rekor u trajektom prijevozu putnika i vozila preko Pelješkog kanala, između Korčule do Orebića. Zadnja ovogodišnja masovnije izmjena turista prouzročila je danas veliku gužvu na cesti do trajektnog pristaništa Dominće u Korčuli. Prema informaciji na  prodajnom mjestu voznih karata Jadrolinije na pristaništu Domiće, nevjerojatno velika gužva, vozilo do vozila, trajala je od jutarnjih do kasnih poslijepodnevnih sati, kada je Korčulu napustilo preko 1000 vozila, s običnom računicom, u prosjeku tri putnika po vozilu rekord je vidljiv. Iako postoji opravdano pitanje Zašto turisti odlazak iz Korčule nisu koristili u  ranijim jutarnjim satima, ili kasnim poslijepodnevnim i noćnim odgovor znaju vozači i putnici.

NesnosljivoNekolicina turista nam je kazalo isto mišljenje, da se isplati koji sat više okusiti zadnje  kapi ovogodišnjeg sunca i mora.Ipak, oni su po sat i više vremena čekali ukrcaj u dužini od 2-3 km, na užarenom asfaltu bez hlada, neki i s manjom djecom. Srećom, posada trajekta Sveti Krševan je plovila stalno, bez plovidbenog reda, a potpomognuto njihovom iskustvu i snalažljivosti nije bilo incidenata. Inače ovaj Jadrolinijin trajekt, visokog standarda plovi 18 puta dnevno od Korčule do Orebića, u trajanju oko 15 minuta, može prevesti u jednom smjeru 100 osobnih vozila i 600 putnika u klimatiziranim prostorima.

Do 30.rujna ove godine, gotovo svakih pola sata održava spomenutu liniju, s prvim polaskom iz Korčule u  1 minut iza ponoći, ili iz Orebića u 00:30. Zadnji je polazak iz Korčule u  22 sata, a iz Orebića u 22, 30.

Tekst i snimka : Niko  Perić

Pošalji dalje:

7 komentara “Rekord prijevoza vozila trajektom preko Pelješkog kanala

 1. Smrkinić (Uredi)

  Da nije bilo požrtvovanosti Bačića, lipo bi nas bilo vidit, što je je, to je činjenica.
  Zato mu hvala što je učini za nas i naš otok.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Nnnn (Uredi)

  Polovicne, pa i netočne informacije! Trajekt se zove Supetar, i gužva sigurno nije bila do kasnih posljepodnevnih sati jer je u 13 sati trajekt prema Orebicu isplovio poluprazan! Eto

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. maslacak (Uredi)

   ako je bi poluprazan neznači da je su inforamcije netočne,a i ako baš očeš istina je da je taj dan bio rekordan,malo se raspitaj a ne nabrzinu zaključivat

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. bljak (Uredi)

  …a većina ih se nikad neće ni vratiti jer su doživjeli Korčulu kao žderaonu ( tako je jedan gost nazvao šetalište P. Kanavelića), šporko, izmačano, sa skladištima oko restorana, sa apartmanima u kojima moraju spavati zatvorenih prozora, a popratni sadržaji nikakvi.
  Da i ne govorimo o cijeni putovanja i lutriji- hoće li katamaran ili trajekt ići ili ne i hoće li biti dovoljno karata….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Smrkinić (Uredi)

   Vjerojatno je da se većina više nikad neće vratit, a još gore je da niti njihovi poznanici neće doć.
   prije par dana upoznali smo mladu obitelj Bavaraca, koji su zadnjih godina bili na gotovo svakom otoku lijepe naše, i obišli dobar dio naše obale.
   Nevoljko i vidilo se je na njima, nekako iskreno s olakšanjem su nam se potužili, da još nigdje nisu naišli na tako negostoljubljive, arogantne i namrgođene ljude kao u korčuli.
   Želim vjerovat, kako su pegule, i nalićali baš na takve.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.