U Lumbardi izložba pod nazivom Ono što je poznato

Ono sto je poznatoU glariji Tri volta u Lumbardi otvorena je sinoć izložba slika Nine Šestanović pod nazivom Ono što je poznato. A to poznato, češće promovira Udruga Bašćina, u čije je organizacijsko ime predsjednica Valerija Jurjević približila mještanima i turistima umjetnički rad mlade akademske umjetnice Nine Šestanović, njihove sumještanke.

Nina je nadopunila da joj je Lumbarda u srcu, Zagreb u obrazovanju i radu, a Novi Zeland dijelom u životu. Koristeći prigodni tekst Mara Grbića, Valerija Jurjević je iznijela i nekoliko podataka o Nini Šestanović, koja je rođena 1984. godine u Zagrebu. Djetinjstvo i mladost provela je u Lumbardi. Nakon završetka srednje škole, upisala je studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojem je diplomirala 2009.

Lujo LozicaIzlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi na rodnom otoku (Lumbarda, Korčula, Blato,  u Hrvatskoj i Aucklandu. Na ovoj su izložbi predstavljeni i novi radovi Nine Šestanović, koji su nastavak istraživanja folklornih uzoraka. Za naš medij Nina Šestanović ističe da zadnje 4 godine izlaže uglavnom preko ljeta na otoku i bližem susjedstvu, prisjećajući se kako je počela od krajolika, zatim se pozabavila folklornim motivima i ženama, došla do simboličkih obrazaca, uz poticaj gdje se vide i detalji iz Lumbarda, u njezinoj omiljenoj tehnici akrilike.Inače u knjizi utisaka mnoge su pohvale, što su nam i usmeno potvrdili akademici: slikar Stipe Nobilo, te slikar i kipar Lujo Lozica.

Tekst i snimke: Niko  Perić

Brojni posjetitelji Slike su prekrasne

Pošalji dalje: