Sporazumi gradonačelnika o Europskoj energetskoj politici

imagesNa žurnoj sjednici Gradskog vijeća Korčule prihvaćena je odluka o potpisivanju sporazuma gradonačelnika koji se obvezuju poštivati Europsku energetsku politiku. Prema podacima Ivane Fazinić, direktorice KORA (Korčulanska Razvojna Agencija), taj je sporazum uspostavljen na inicijativu Europske komisije, kojim se okupljaju gradonačelnici iz cijele EU.

Ovim je sporazumom Grad Korčula postao prvi potpisnik Sporazuma gradonačelnika iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije zajedno. Sporazum gradonačelnika je do 14.08.2013. godine potpisalo 4989 gradova i općina u EU, od toga 44 u RH. Ciljevi Sporazum su: Strateška opredijeljenost za energetski održiv razvoj, što uključuje: Promoviranje i poticanje proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, te povećanje energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene, javnom gradskom prijevozu i sektoru javne rasvjete, uz razmjenu stručnog znanja na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Nakon potpisivanja sporazuma, korčulanski je gradonačelnik Vinko Kapelina sa zadovoljstvom poručio da se ovime doprinosi povećanju kvalitete života stanovnika i promidžbi Grada Korčule kao ekološke destinacije.

Niko Perić

Više informacija – Službena internet stranica Grada Korčule

Pošalji dalje: