Buculin: Gosti odlaze..

DSCF4368Ljeto je pri kraju, gosti odlaze, neki s lijepim dojmovima i sa željom za povratak u naš lijepi grad. Ipak, mnogima će u sjećanju ostati necivilizirane prepreke u centru grada. Slike dovoljno govore!

Prije točno mjesec dana stanovnici korčulanskog predjela Buculin uputili su peticiju s molbom za pomoć gradonačelniku Grada Korčule i Gradskom vijeću. 42 stanara u potpisu do danas nisu dobili odgovor niti je problem riješen uklanjanjem prepreka. Stanari i gosti Korčule svakodnevno nekoliko puta prolaze “barikade”, pogotovo od kada je otvoren opskrbni centar Tommy. Mnogi se gosti vraćaju kad vide neuređeni put i prepreke za koje se koristio ostavljeni građevinski materijal nakon iskopa kanala za trafostanicu. Nije li izvođač radova bio dužan odnijeti višak iskopa i dovesti put u prvobitno stanje? Grad mu je to sigurno platio!

Komunalni redar s pravom uredno ostavlja opomene za nepropisno parkiranje, ali bi trebao produžiti nadzor i nad nepropisno postavljenim barikadama u tri reda! A možda mu to netko treba narediti!?

Stanari Buculina traže odgovor i hitno rješenje problema (peticija u prilogu)!

Stanari Buculina

Peticija – PDF dokument

DSCF4364

DSCF4366

Pošalji dalje:

5 komentara “Buculin: Gosti odlaze..

 1. Ban Jelačić (Uredi)

  Ova je priča zaista tužna i iznad svega neprihvatljiva u današnje vrijeme.Zaista izražavam suosjećanje s tim stanarima spomenutog dijela Grada.No koliko me oko dobro služi i ono što primijećujem , potpis stanara datira iz 2007. godine, dakle prije 6 godina stoji njihov zahtjev.Zaista još jedan zoran primijer bivše vlasti i nihove neučinkovitosti, i problema koje su ostavili, nama, građanima i Gradu.Još ću biti slobodan primijetiti, zar gos. *************** u to vrijeme nije bila i aktivan dio prošle vlasti , kroz rad u poglavarstvu, možda da je TADA bila kao danas kritički AKTIVNA moglo se to riješiti znatno ranije , a i trebalo se, zar ne?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. bodul (Uredi)

   To on čini sve po direktivi !!! Moga je to riješit i za vrime bivše države jer mu ni bila mrska !

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Korkyra (Uredi)

  Lipo stoji datum peticije stanara 19.7.2013.,pa ne znan odakle prebacivanje loptice na prošlu vlast??? Kamenja i barikade su postavljene početkom lita i do dana današnjega nisu skinute. Zašto? Iako je to posao koji oduzima jedva uru vrimena posla dvojici ljudi. O uređivanju pristupnog puta neću ni govorit,već se godinama čeka na to, ali da se vlast nije udostojila uklonit ove prepreke cilo lito zbilja ne razumin razlog?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. ff (Uredi)

  ovo su ljubitelji planinarenja (može bit Slovenci). iskreno uopće nisu trebali preć priko tkz barikade, ima sa strane dovoljno prostora da 1 čovik može proć ,a da ne podiže puno noge.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.