1.000.000 turističkih noćenja na Pelješcu

orebicZrakNa poluotoku Pelješcu  je s današnjim danom ostvareno 1.000.000 turističkih noćenja u ovoj godini. Turistička  2013. na Pelješcu bit će upamćena kao godina u kojoj su oboreni svi dosadašnji rekordi od kad je turizma na ovom poluotoku.

Zahvaljujući postignutim turističkim rezultatima u 4 pelješke općine, Orebić, Ston, Trpanj i Janjina, milijun ostvarenih turističkih noćenja ove godine dostigli smo čak 14 dana ranije nego u 2012. godini, a ukupni rast turističkog prometa iznosi 10% na razini Pelješca u odnosu na prošlogodišnje rezultate za isto promatrano razdoblje.

Do danas je na Pelješcu boravilo 128.590 turista, koji su ostvarili 1.010.495 noćenja što daje podatak da turisti prosječno na Pelješcu borave 7,86 dana.

Turistički rezultati na Pelješcu iz godine u godine pokazuju rast, osobito se ostvaruje značajan rast broja turističkih dolazaka i noćenja u razdoblju pred i posezone gdje je u 5-godišnjem promatranom razdoblju broj turističkih noćnja u svibnju rastao za 100%, u lipnju za 50%, dok promatrano razdoblje za rujan, bez podataka za 2013., pokazuje također rast od 50%. Iako se još uvijek najznačajniji turistički promet ostvaruje u srpnju i kolovozu ohrabruje podatak da i u ostalim mjesecima se ostvaruje znatan napredak u ostvarenom turističkom prometu.

U odnosu na ostvarene rezultate, najviše ostvarenih noćenja imamo u općini Orebić (70%), u općini Ston (14%), u općini Trpanj (10%) i u općini Janjina (6%).

Nije zanemarivo da se sama općina Orebić nalazi na 2. mjestu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji po ostvarenom turističkom prometu. Višegodišnje ulaganje u zajedničke promotivne aktivnosti turističkih zajednica na poluotoku Pelješcu uz dosadašnju podršku peljeških općina, te suradnja s gospodarskim subjekatima i aktivnim udrugama na našem području, dovelo je do navedenih rezultata, a prema najavama dolazaka za razdoblje posezone rekordni ovogodišnji rezultati će biti potvrđeni u završnim rezultatima ove turističke sezone.

Jelena Radovanović
direktorica TU

Pošalji dalje:

2 komentara “1.000.000 turističkih noćenja na Pelješcu

Komentari su zatvoreni.