Čuveni kompozitor i orguljaš Sir Nicolas Jackson ponovno u Korčuli

Untitled-1Nakon gostovanja u Korčuli 2012. engleski kompozitor i orguljaš ponovno će nastupiti u korčulanskoj katedrali dana 2.rujna 2013.u 21.00. Na repertoaru su klasične i savremene kompozicije za orgulje talijanskih, njemačkih i engleskih klasika:
BUXTEHUDE, FRESCOBALDI, VIVALDI/Bach, BLITHEMAN , TALLIS,BULLA, GIBBONSA, PURCELLA i HANDELA

SIR NICHOLAS JACKSON orguljaš je i dirigent St. David, s katedrale , a bio je i orguljaš dvije čuvene londonske crkve St.James Piccadilly i St Lawrence Jewry u blizini Guildhalla. Međunarodno je poznat kao izvodjač, hapsokordist, kompozitor  sa čestim koncertnim turnejama po Europi i SAD. Svirao je dva puta u Notre Dame u Parizu, u Chartres, Teatro Real, Madrid, Granada Festival a imao je recital u London u Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall te ‘Celebrity Recital’ u St Paul’s Cathedral London .

Snimio je svoju glazbu za Orgulje i trubu sa Maurice Murphy on NAXOS. Sir Nicholas Jackson je stalni član Solista virtuoza Londonskog simfoniskog orkestara. Slijedeći putopisnu knjigu svog djeda poznatog viktorijanskog arhitekta Sit Thomas Graham Jacksona, koji po prvi na engleskom jeziku 1884 god opisao te nacrtao umjetničke i povijesne detalje grada Korčule i katedrale Sv Marka, Sir Nicolas Jackson je 14.9.2002. posjetio Korčulu i održao svoj prvi orguljaški koncert u Katedrali Sv Marka. Večeras će neke od kopija crteža pokloniti Gradskom muzeju.

Sav prihod izvodjač i organizatori daruju Gradskom muzeju Korčula za potrebe obnove muzeja. Ulaznica sa programom 30.00 Kn.

Boris Marelić 29.9.2013

Pošalji dalje: