Presretan sam, sve je dobro

“Malo sam umoran i zbunjen, htio sam ući u helikopter sa suprugom i biti uz nju ali nisam mogao. Hvala Bogu sve je prošlo dobro i jako sam sretan” kazao je u razgovoru za dubrovniknet.hr Vedran Foretić otac malog Korčulanina koji se jutros rodio u helikopteru, te se zahvalio posadi i liječničkom timu KBC “Firule” na svemu što su učinili.

“Naš treći sin rodio se neposredno nakon uzlijetanja helikoptera. Izgleda da mu se jako žurilo. Zvat će se Franko” kazao je Foretić kojemu cijelo jutro ne prestaje zvoniti telefon.

1377869128m217Mama Ivana je dobro i u stalnom je kontaktu s obitelji a ovo je helikopter u kojem se rodio maleni Franko.

Podsjetimo u helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane Mi-8 MTV jutros u 4.30 sati, na hitnom medicinskom letu s otoka Korčule, rođena je beba. Malom dječačiću kojemu se žurilo doći na ovaj svijet stoga bi u rodnom listu moglo pisati – rođen iznad Bračkog kanala.

Majka (36) je rodila, naime, dječaka iznad Bračkog kanala, par minuta prije planiranog slijetanja na heliodrom KBC-a Split, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan bojnik Ivica Šunić, kopilot natporučnik Zoran Jelić, te tehničari letači, natporučnik Božo Kuduz i nadnarednik Vladimir Zelić.
Nakon poroda u zraku beba je zbrinuta u rodilištu splitskih Firula, a letačke posade HRZ i PZO su i do sada imale iskustvo porođaja za vrijeme leta”, stoji u priopćenju MORH-a

Mario Jurič /FOTO: Facebook – http://www.dubrovniknet.hr/

Pošalji dalje: