Korčulanska škola o ravnopravnosti spolova

Sudionici skole u KorculiDanas su Korčulu napustili voditelji i polaznici Prve Korčulanske škole o ravnopravnosti spolova, koji su protekli vikend u dvorani hotela Korčula obradili na temu :“Politički, ekonomski i socijalni izazovi u Jugoistočnoj Europi-utjecaj na ravnopravnost spolova. Školu je 1994.osnovao Europski foruma za demokraciju i solidarnost, u kojoj se raspravljaju političke, društvene i gospodarske odluke i moguća rješenja koja mogu pomoći u oblikovanju života i posla politike i prakse u tranzicijskim zemljama srednje i istočne Europe, iz perspektive ravnopravnosti spolova i osnaživanju žena, kazao je voditelj logistike Saša Šašić.

Mreža osnivača je uspostavila snažno partnerstvo i suradnju s feminističkih organizacijama, ženskim nevladinim udrugama i pokretima, sindikatima, akademskim zajednicama i međunarodnim i regionalnim organizacijama, napomena je voditeljica: Daša Šasic Šilovic i Lovorke Marinović, koje ističu promicanje uloge žena i ravnopravnost spolova u glavne ciljeve strategije, politike i programe lijevog centra, progresivnih i socijaldemokratskim političkim strankama, dok će formulirani skup poruka biti naknadno podijeljen političkim liderima. Uz predstavnice žena iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Vojvodine, Crne Gore, Makedonije,  Mađarske, Rumunjske, Nizozemske,  Italije, Nacionalnog demokratskog instituta iz SAD i Europskog foruma za demokraciju i solidarnost, prisustvovala je i predsjednica žena Partije europskih socijalista, poslanica u EU parlamentu, Zita Gurma.

Iz Hrvatske: saborska zastupnica i predsjednica Foruma žena SDP Gordana Sobol i zamjenica Ministra za rad, zapošljavanje i mirovinski sustav Tatjana Dalić. Uz zahvalnost na gostoprimstvu osoblju hotela Korčula, poručili su mogućnost skupa i slijedeće godine.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

3 komentara “Korčulanska škola o ravnopravnosti spolova

 1. afer (Uredi)

  Dogodine dolazu muškići za zaštitu ravnopravnosti. Posli njih dolazu oni duginih boja. Spiritualisti su posli, oni će prizivati Kangrgin duh….

  I svi će oni mukte u hotelu Korčula jest i piti, do privatizacije

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Smrkinić (Uredi)

  Škola za ravnopravnost spolova, u kojoj se raspravlja o politčkim odlukama u tranzicijskim zemljama istočne Europe, politički izazovi promicanja žena lijevog centra, snažno partnerstvo feminističkih organizacija, ciljevi i strategije lijevih politčkih centara, progresivni socijaldemokratski ciljevi, formulirani skup poruka će bit podjeljen političkim liderima.
  ŠTO JE OVO??? koji su ovo ljudi? jeli ovo neka prekvalifikacija?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. kukumica (Uredi)

  Da li je bilo negdje najave za ovo? Meni je potpuno promaklo.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.