Dožupan Obuljen: planiramo hidroavionsku liniju s otocima

1334824289hidroavionDubrovnik bi uskoro mogao hidroavionskom vezom biti povezan sa otocima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izjavio je danas zamjenik župana Davorko Obuljen, izvijestivši kako se o tom projektu već više od godinu dana vode pregovori s njemačkom tvrtkom European Coastal Airlines – piše Slobodna.

Obuljen je kazao kako bi u prvoj fazi s Dubrovnikom bili povezani Lastovo i Korčula, odnosno na Lastovu lučica Ubli, a na Korčuli grad Korčula i Vela Luka, dok bi u drugoj fazi u projekt bio uključen i otok Mljet.

Za sada je, izvijestio je, pri kraju izdavanje lokacijskih dozvola na Lastovu i Korčuli. No, dodao je, postoji problem u gradu Dubrovniku, budući da je za polijetanje predviđen prostor na Batahovini, ispod mosta dr. Franje Tuđmana, dok predstavnici njemačke tvrtke žele da lokacija za pristajanje hidroaviona bude na lapadskoj obali, u blizini vile Elize i hotela Lapad.

Zbog tih nedoumica oko pitanje lokacije za pristajanje u Dubrovniku dogovoreno je kako će se na tu temu uskoro organizirati i sastanak s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš.

Njemačka tvrtka ECA osnovala je i hrvatsku tvrtku za hidroavionsko povezivanje jadranske obale i na tom projektu radi već desetak godina, a njime bi uz Dubrovnik bili obuhvaćeni i Split, Zadar, Rijeka, Šibenik, Hvar, Mali Lošinj i drugi gradovi na obali i otocima. Vrijednost projekta hidroavionskog povezivanja hrvatske obale procjenjuje se na 34 milijuna eura.

Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Dožupan Obuljen: planiramo hidroavionsku liniju s otocima

  1. afer (Uredi)

    Samo 34.000.000 € ??!! Sitnica, allo Bing, kako brat???

    (Jasno, otočani će ići na povlasticu, cca 350 kuna karta u jednom pravcu)

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.