Europa nije mogla u Korčulu

Europa 2Kad ne može pristati uz korčulansku rivu, može se sidriti i Pelješkom kanalu, tako korčulani komentiraju kad vide brojne turističke brodove (kruzere) kako se sidre u Pelješkom kanalu, odakle se putnici-turisti prevoze do Korčule brodskim čamcima, jer mala rive ne može primiti veće brodove.

Bilo je tako i jutros (utorak, 10.rujana 2013.) kada je uplovio”Europa 2″, s 450 putnika, na krstarenju Mediteranom u pravcu Venecije. U organizaciji putničke agencija Rea, uz pomoć vodiča turisti su na cjelodnevnom boravku razgledali povijesne i kulturne znamenitosti grada Korčule, imali i panoramsku šetnju, te manjim turističkim brodicama plovidbu pored manjih otočića ispred Korčule.

Europa u kanaluBrod je u vlasništvu njemačke tvrtke Hapag-Lloyd Cruises (dva broda nose ime Europa) koji je kao novoizgrađeni brod dugačak 225 metara (25 više od prvog imenjaka) postiže brzinu od 21 čvora, na 11 katova s luksuznim apartmanskim kabinama s verandom može smjestiti 516 putnika, koji koriste odvojeni bazenom za nudiste.Ima restorane, trgovine, casino, teretane, kino i kafiće te modernu bolnicu.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje:

2 komentara “Europa nije mogla u Korčulu

 1. Smrkinić (Uredi)

  Ima li netko informaciju, koji je razlog smanjenju broja uplovljavanja kruzera u Korčulu?
  U proljeće je Niko pisao članak o Nizozemskom kruzeru usidrenom u kanalu, a ja sam s ovim pitanjem htio potaknut nekog ko možda zna nešto o ovoj dimenziji u turizmu, koja nas očito napušta, kao da nije dovoljan HTP.
  Osim par zelenih palčića, nije bilo komentara na ovu temu, a pola županije itekako lijepo živi baš od ovih gostiju.
  To se može vidit po broju autobusa u Malom Stonu, Cavtatu, Konavlima, a vjerojatno i drugdje.
  Jesmo li stvarno toliko zaništa?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.