Večer crvenih postoli

Valerija,Sanda i TonkaPromocija ženskog stvaralaštva pod nazivom Večer crvenih postoli započela je prošle godine,da bi se sinoć ponovno svidjela publici na terasi hotela Borik u Lumbardi, gdje su u organizaciji Udruge Bašćina iz Lumbarde, aktivistice i domaćice udruge Sanda Hančević i Valerija Jurjević ugostile dizajnericu Tonku Lujanac, koja je oduševljenoj publici predstavila radove iz sfere dizajna.

Kroz ugodan razgovor kojeg su Sanda i Valerija vodile sa svojom gošćom, publika je mogla saznati mnogo poučnih i korisnih stvari o dizajnu, između ostalog i zašto je dizajn toliko važan i kako surađivati s dizajnerima da bi na koncu dobili optimalne rezultate. Tonka je kroz više od 15 godina iskustva, svoj rad pokazala za vodeće hrvatske marketinške firme, za domaće i svjetske klijente i hrvatske reklamne agencije: Bruketa&Žinić, te Digitel i osvojila brojne prestižne hrvatske i međunarodne nagrade.

Večer crvenih postoliZanimljivo je u ovom kontekstu spomenuti da je upravo Tonka Lujanac autorica logotipa za HOP (Hrvatski otočni proizvod). U posljednje vrijeme Tonka napušta rad za velike klijente, i vraća se svoj Lumbardi i rodnom otoku Korčuli, gdje surađuje s lokalnim poduzetnicima, udrugama,općinama i turističkim zajednicama, zahvalno su o omiljenoj dizajnerici kazale domaćice Večeri. Sada Tonka Lujanac dizajnira etikete za vino, ulje i drugi domaći proizvod i osmišljava promotivne materijale i logotipe,nadajući se da će promišljeni dizajn pomoći u stvaranju vizualnog identiteta Korčule, računajući pritom i na mlade dizajnerske snage koje tek dolaze. Prezentacija njezinih radova svjedoči o velikom talentu i kreativnoj snazi, u koju je utkana i ljubav prema našem otoku, kazala je predsjednica Bašćine Sanda Hančević.

Kroz ugodno druženje i razgovor, Tonka je predstaviti dizajnerske projekte koje je radila za poduzetnike na otoku Korčuli i objasnila što je dobar dizajn i zbog čega je toliko važan, uz važnu poruku da dizajn nije luksuz nego poslovna nužnost.

Tekst: Niko Perić
Slike u posudbi od Sande Hančević

Pošalji dalje: