Korčulanski Ponte Rosso

Korčulanski Ponte rossoDugogodišnje kritike građana da je nedopustivo držati štandove s jeftinom robom, koji su smješteni na najljepšem dijelu grada Korčule, ispod zidina na samom ulazu u stari grad, dijelom je prihvatljivo, ali isto tako u kasnim poslijepodnevnim do kasnih večernjih sati upravo je tu najviše turista šetača, koji gledaju, diraju, i slabije kupuju. Prodaja je slaba, kaže Ljiljana Žaknić ovlaštena prodavačica raznih artikala. U prošlogodišnjem smo kolovozu imali izvanredno dobru prodaju, a ove godine ni kolovoz ni rujan nisu zadovoljili naša očekivanja.

Najviše je artikala za plažu, te ogrlice, remenje, torbe, igračke, bižuterija. Sjećate li se Ponte Rossa? pita gđa. Katica Renić, to je sada u Korčuli, gdje se vani na ulici nudi na raznim vješalicama ljetna i zimska roba i obuća, koja nas mahom asocira na sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, kada su mnogi odlazili na Ponte Rosso, talijansku potrošačku meku u gradu Trstu.

Da nema nas, gdje bi se turisti navečer brojčano okupljali, tvrdi Ljiljana Žaknić. Štandovi pod zidinama grada Korčule prirodna su scenografija suvenira pa i umjetničkih slika. Grad sigurno zarađuje, jer se javni prostor za štandove iznajmljuje na šest mjeseci, gdje turisti uz razgovor s prodavačima i domaćim ljudima saznaju i neke druge karakteristike otočkog i gradskog života.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

5 komentara “Korčulanski Ponte Rosso

 1. marpadel (Uredi)

  “da nema nas, gdje bi se turisti navečer brojčano okupljali” (?)
  “turisti uz razgovor s prodavačima saznaju karakteristike otočkog i gradskog života” (???)
  Ma, što to oni govore? istina je da se tu može kupiti dosta stvari za plažu i sl., ali pobogu, kakve su to izjave?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. bljak (Uredi)

  Ali od svega toga najstrašnije je vidjeti one šporke i nehigijenske štandove pod Rotondom sa gumenim bombonima i onaj metalni, masni sanduk sa palačinkama!!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. www (Uredi)

   A ona baba sa sirevima? Sirevi na onoj vrućini stoju na zidu cili dan. 🙁

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. niko perić (Uredi)

  U tekstu o Korčulanskom Ponte Rosso se ne spominje prljavština,nego masovno okupljanje prolaznika i zadržavanje oko štandova.Vaša zapažanja su da nije istina.Usporedite bilo koju gradsku lokaciju (javni prostor)gdje se okuplja više svijeta nego li ispod Foše.
  F O Š A

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. marpad (Uredi)

   poštovani
   uz sve dužno poštovanje, onda Vam je i Konzumova samoposluga društveno i turističko okupljalište.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.