U srednjoj školi Vela Luka uvedeni e-dnevnici

ednevnikU srednjoj školi Vela Luka od ove školske godine klasični „papirnati„ dnevnici odlaze u povijest, a zamijenit će ih školski dnevnici u digitalnom obliku odnosno e-Dnevnik.

Pripreme za prelazak na ovaj sustav rada započele su već krajem prošle nastavne godine kada je organizirana edukacija za sve nastavnike škole. Cijelo ljeto nastavnici su mogli vježbati na testnoj verziji koju je CARnet omogućio školama za uvođenje u aplikacije.

Većina tehničkih preduvjeta je zadovoljena. Svaka učionica ima računalo koje je spojeno na CARnet mrežu kako bi mogli pristupiti e-Dnevnik aplikaciji, token za svakog nastavnika i stručnog suradnika koji koristi aplikaciju. Čeka se samo uvođenje optičkog kabela zbog sigurnosti sustava.

Brojne su prednosti e-Dnevnika kako za nastavnike tako i za učenike i roditelje.Olakšava posao razrednicima, jer je povezan s e-maticom, nastavnici više ne mogu gledati ocjene iz drugih predmeta pa će objektivnije ocjenjivati a roditelji će u svakom vremenu moći imati uvid u ocjene, ali i izostanke svoje djece.

To naravno ne znači da nije više potrebno dolaziti na informacije, jer je važan direktan kontakt s razrednikom.

Ovom modernizacijom nastave želimo najnovija tehnološka dostignuća primijeniti u praksi i organizaciju nastave približiti svjetskim standardima. Primjenom e-dnevnika u procesu nastave uključuju se svi : profesori, učenici i roditelji.

Pošalji dalje: