Djed i unuka sviraju u glazbi

Glazbena obiteljLjetne se priredbe bliže kraju, posebno u manjim mjestima, gdje je sada glavna okupacija stanovništva jematve i skorašnjeg branja maslina.Ipak u Čari, mjestu na otoku Korčuli (700 žitelja) kulturno-glazbena aktivnost ne jenjava.

U večernjim su satima probe u Domu kulture (ili dok vrijeme dozvoli na rukometnom igralištu) gdje se nakon povratka njihove Viteške udruge Kumpanjija s Vinkovačkih jeseni okupljaju izvođači mačevalačkog plesa od boja, folklorne skupine i glazbe, koja je posebno zainteresirala mlađe, nakon obrazovanja prof. Alena Krajančića, predsjednika, dirigenta i voditelja Glazbene udruge Crnomiri.

Čara se može podičiti da između 42 glazbenika ima 17 mlađih.Uz nekoliko obitelji ima vrsne glazbenike, što je dodatno doprinijelo da ovogodišnju nagradu Grada Korčule dobije Glazba iz Čare, za 60 godina rada.

Glazbena obitelj Alen KrajancicU glazbi je i legendarni Spaso Krajančić (75) koji pokazuje da onaj što s glazbom kroz život korača, vječno će biti mlad. Držao je dirigentsku palicu 41 godinu, uz 60 godina aktivnog sviranja u Glazbenoj udruzi(započeo 1954), mijenjao instrumente (trombon, bobardina, tenor, saksofon, klarinet, i sada je na bombardini, uz želju da s ovim pratećim limenim instrumentom i završi. Raduje ga njegova unuka Marija Magdalena (sedmi razred OŠ) koja u puhačkom orkestru svira flautu.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Djed i unuka sviraju u glazbi

Komentari su zatvoreni.