“Igra je prkos kada vetar duva” – Moreška

Napokon je otkrivena izvorna Moreška koju baštini ansambl KUD „Abrašević” a na snimci je izvodi u „Sava centru” u Beogradu. Uz izvornu Morešku ansambl se dokazao i izvođenjem 21 koreografije od čega pet premijernih, kao npr. izvedba „Kosovskih igara”, „Srpskih igara”, „Ruskih romskih igara” itd.

Sada je konačno postalo jadno da je neophodno da oba korčulanska društva (KUD Moreška i HGD “Sv. Cecilija”) uvedu radikalne promjene u očito krivom načinu na koji su batili Morešku te kao prvi potez barem raspuste svoje limene orkestre te uvedu elektronsku glazbenu pratnju. Voditeljima sekcija Moreška trebalo bi zabranit pristup društvenim prostorijama jer o koreografiji i grezunskom nastupu korčulanskih moreškanata za koje se sa 100 metara vidi da sa plesom ili baletom nemaju ama baš nikakve veze ne treba više trošiti suviše riječi.

Fascinantno otkriće posramilo je i profesionalne baletane iz Ansambla “Lado” koji su se jako trudili u svom gay-friendly pristupu Moreški, ali očito sa nikakvim uspjehom jer izvedba KUD-a “Abrašević” jednostavno je nenadmašna.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z_euSa5GX8M[/youtube]

Pošalji dalje:

9 komentara ““Igra je prkos kada vetar duva” – Moreška

 1. KORČULANIN (Uredi)

  IGRALE SE DELIJE NASRED ZEMLJE SRBIJE ILITI GAY PARADA U BEOGRADU!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. mala (Uredi)

  sve su nam htijeli jamit
  pa zele i to ali nedamo mi hrvatsku bastinu

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. pokojni kukalo (Uredi)

  sto ti imas protiv brace , pa jeli vidis da se trude bit bolji…..

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.