‘Korčulansko-Pelješko srce’ u Srednjoj školi Korčula

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrigodom obilježavanja Svjetskog dana srca 2013 god. Humanitarna udruga „Korčulansko-Pelješko srce“ organizirala je 25.9.13. god. u Srednjoj školi „Petar Šegedin“ u Korčuli javno zdravstvenu manifestaciju  koja je imala za cilj informiranje učenika škole o značaju bolesti srca i krvnih žila i načinima sprečavanja njihovog nastanka.

„Bolesti srca i krvnih žila i dalje su vodeći uzrok smrti u svijetu i u našoj zemlji sa oko 50% udjela u ukupnoj smrtnosti. Dobra je vijest da danas imamo mogućnost spriječiti  pogubni učinak bolesti srca i krvnih žila omogućujući život sa zdravim srcem od djetinjstva pa tijekom cijelog života “  rekao je prisutnim učenicima u edukacijskom  izlaganju  voditelj naše Udruge internist  Prim. dr. Davor Podbevšek.  Istaknuo je kako se  zdravom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnošću  jako smanjuje rizik od nastanka  infarkta srca i moždanog udara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr. Podbevšek je učenicima posebno ukazao na opasnosti za zdravlje od pušenja i konzumiranja alkoholnih pića, ovisnosti koje su nažalost  dosta prisutne i kod naše omladine.

Nakon predavanja učenicima su zdravstveni djelatnici članovi Udruge, izmjerili krvni tlak, a potom su im podijeljene boce vode i jabuke koje simboliziraju zdravu prehranu.

U završnom dijelu manifestacije učenicima su poklonjene prigodne majice sa  porukom Svjetskog dana srca 2013 „ Kreni putem zdravog srca „ nakon čega su učenici organizirano prošetali kroz naš grad i oko grada sa namjerom  poticanja  tjelesne aktivnosti u svim dobnim skupinama stanovništva.

Izražavamo veliko zadovoljstvo uspjehom ove  manifestacije i zahvaljujemo se na susretljivosti i suradnji djelatnicima Srednje škole „ Petar Šegedin“ u Korčuli, direktoru škole profesoru Lovru Botici i profesoricama tjelesnog odgoja Katarini Vranković i Vani Veršić.  Zahvaljujemo se na velikoj pomoći dr. Ivani Portolan Pajić  koja nam je kao  voditeljica aktivnosti Zaklade „Hrvatska kuća srca“ u Zagrebu omogućila sponzoriranje cjelokupne manifestacije.

Humanitarna udruga
„Korčulansko-Pelješko srce“

P9251739

Pošalji dalje: